Régió 2013. 05. 16.

Tűzoltó nap Marcelházán

Az egész napot felölelő rendezvényre 2013. június 1-én, szombaton 9 órakor kerül sor a Komáromi járásban található községben, Marcelházán.

A megnyitó után 10-től számíthatunk magára a versenyre, melyen önkéntes tűzoltó csapatok vesznek majd részt (ez megközelítőleg 20-25 csapatot jelent).

A megmérettetés 3 fős csapatokban zajlik majd egy nem mindennapi pályán. A brigádoknak különféle feladatokat kell elvégezniük: olykor egyénileg, olykor pedig együtt kell működniük: kollektívaként vizsgázva.

PLAGÁT HIVATALOS

A versennyel párhuzamosan különféle tűzoltó bemutatók lesznek, mint pl. a legújabb tűzoltó készülék bemutatója és hatékonysága a tűzoltás során, bemutató: a vöröskereszt bemutatója (még szervezés alatt, nem kaptunk pontos visszajelzést), tűzoltóautó prezentálása, a komáromi városi tűzoltók bemutatója – szimulált baleset – , tűzoltás szimulálása nehezen megközelíthető terepen(szervezés alatt), tűzoltás különféle készülékekkel. Felkértünk egy céget, amely támogatásképpen vállalt egy tűzoltó-hidraulika bemutatót. Valamint a marcelházi íjászokat, hogy nyilaikkal tartsanak egy „tüzes” bemutatót is.

A rendezvény foglalkoztatja az apróságokat is. Éppen ezért a kisebbeknek pedig rajzversenyt tervezünk „tűzoltó” témában. Az aktívabb nyilvánosság részére pedig különböző ügyességi versenyek lesznek, mint pl. tömlőtekerés.
Az egész nap folyamán megtekinthető lesz egy kiállítás is az alapiskola előcsarnokában, mely a Marcelházi Önkéntes Tűzoltóság történetét – múltját és jelenét – mutatja majd be, és megtekinthetők lesznek egyéb érdekességek magáról a tűzoltásról és a tűzvédelemről. A rendezvény tervezett befejezése 19:00-kor lesz, mely ünnepi beszédekkel zárul.-tájékoztatták portálunkat a szervezők.

 

Szólj hozzá!