Sport 2012. 01. 25.

Új bajnokot avat a BoxingONE-liga Révkomáromban

Pénteken, a révkomáromi sportcsarnokban kerül megrendezésre a BoxingONE Championship 2011-es kiírásának döntője, melynek során a helyi „Komárom Sharks” a győri „Patent Gladiators” csapatát látja vendégül. A közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság döntőjét a DigiSport 20 órától élőben sugározza, magyar és szlovák nyelven is egyaránt.

Komáromi lányaink 🙂

A két gárda egyazon csoportban küzdött az alapszakasz során, s bizony a győrieknek van miért revánsot venni a felvidéki csapaton. Először 2011. július 9-én, a Rába-parti városban találkoztak, s a magyar válogatott klasszisok sorát foglalkoztató „Cápák” 14:2 arányban diadalmaskodtak. A visszavágó valamivel szorosabb volt (11:5), ám az a mérkőzés lényegében már tét nélkül került megrendezésre, hiszen tavaly december 17-én mindkét alakulat úgy lépett szorítóba, hogy biztos volt a továbbjutásuk.

A döntő egyértelmű esélyese a felvidéki csapat, még akkor is, ha óriási hiba lenne a győriek lebecsülése. Tény viszont, hogy a „Cápák” pénteken már számíthatnak az elmúlt két hetet Tunéziában töltő magyar válogatott kiválóságokra, akik ellen a Kárpát-medencében aligha lehet felvenni a versenyt. Ám ez az esélylatolgatás azonnal borulhat, amennyiben Nagy Zoltán a döntőre nem egy, hanem legalább három „bundesligás” klasszist állít csatasorba.

A csapatbajnoki döntő pénteken, 19 órakor kezdődik, és jegyek elővételben kaphatók a Sportcsarnoknál található Relax Presszóban, potom két euróért. A DigiSport csatorna 20 órakor kezdi el szórzni a sót, tehát a felvezetők után útjára indul az őrület…

(boxingone.com nyomán, sziakomarom)