Kultúra 2019. 08. 28.

Új foglalkozásokat indít a komáromi VMK

A komáromi Városi Művelődési Központ szeptembertől újabb foglalkozásokat indít, hogy ezzel is gazdagítsa a város és a régió kulturális életét. A foglalkozások között gyermek színjátszás, balett és ringató is megtalálható. 

A színjátszó kör próbái keddenként, 15 órától 16 óráig tartanak majd. A csoport vezetője Laboda Róbert lesz, aki nemcsak, hogy maga is gazdag színjátszó múlttal rendelkezik, de immáron több éve nagy sikerrel rendez gyerekdarabokat. Előadásai a Duna Menti Tavasz gyermekszínjátszó versenyen két gyémánt, két arany és egy ezüst sávot, valamint rendezői- és számos különdíjat értek el az elmúlt években. Róbert szintén büszke lehet szavalóira, akik évek óta sikerrel veszik a Tompa Mihály Országos Verseny döntőit.

Az első szülői értekezletre szeptember 3-án kerül sor, 15 órától a VMK konferenciatermében. Korhatár: 9-15 év.

A Baletissimo névre keresztelt gyermek balett oktatás heti két alkalommal, kedden és csütörtökön, 16:15-től 19 óráig lesz megtartva, Süll Tamás oktató vezetésével. Süll Tamás a Pozsonyi Tánckonzervatóriumon végzett klasszikus balett szakot és modern jazztáncot. Az évek során a Szlovák Nemzeti Színház és több külföldi körút színpadját is megjárta.

Az első szülői értekezlet szeptember 3-án 17 órakor lesz a komáromi Városi Művelődési Központban.

A ringató foglalkozások hétfőnként 11 órától, csütörtökönként pedig 10 órától kerülnek megrendezésre a VMK első emeletén. A programra már akár néhány hónapos gyerekeket és minden olyan anyukát, apukát, nagyszülőt is szeretettel várnak, akik szeretnek énekelni, játszani, mindezt ráadásul egy oldott, szeretetteli légkörben. A foglalkozásokon a kodályi elvek alapján az óvodát megelőző korosztály zenei nevelésére kapnak mintát a szülők.

A ringató alapítója és a program vezetője Dr. Gállné Gróh Ilona énektanár, a foglalkozást pedig Süll Kinga egyházzenész fogja vezetni. Az alkalmak ingyenesen!