Régió 2016. 01. 07.

Hamarosan új kerékpárutak létesülnek a térségben

A közlekedésügyi és régiófejlesztési minisztérium pályázatán mintegy negyvenezer eurót nyert el a Vág-Duna-Ipoly Regionális Társulás, amelyen elkészíthetik az “Eurovelo 6” kerékpárút további szakaszainak tervdokumentációját.

Nézzük, mely szakaszokról van szó:

  •  Gúta –Vágsellye (34 km)
  •  Gúta – Érsekújvár (9 km)
  •  Gúta – Ifjúságfalva (5 km)
  •  Gútán belüli hét kilométeres szakasz.

Mindez rácsatlakozik a már meglévő, három éve átadott Gúta – Komárom közti kerékpárútra. Ez azt jelenti, hogy Komáromból nemsokára eljuthatunk Vágsellyére és Ifjúságfalvára is kerékpáron. (Persze Érsekújvárba is, már ha valaki kerülővel, Gúta felé szeretne eljutni oda.)

.

További negyvenezer eurót nyert el a társulás a következő szakaszok tervdokumentációjának elkészítésére:

  • Komárom -Csicsó
  • Karva – Párkány

Egyelőre a Csicsó-Komárom közti szakasz kivitelezésére összpontosítunk – mondta el a VillaGuttának Domin István, a Vág-Duna-Ipoly Regionális Társulás elnöke. – Erre már építkezési engedélyt is szereztünk. Ez meglehetősen hosszú, mintegy harmincnyolc kilométeres szakasz, így két részre bontva fogjuk megépíttetni. Az első körben Csicsó-Nagykeszi, aztán Csallóközaranyos-Komárom szakaszok kerülnek kiépítésre. Minden a pályázatoktól függ. A Gútát is érintő pályázatnál csak a tervdokumentációt készíttetjük el, a megvalósítás később fog megtörténni.”

Hozzátette, a kerékpárutak kiépülése hozzájárulhat az érintett települések kerékpáros turizmusához. Az Eurovelo 6 szlovákiai szakasza 168 kilométer hosszú, s ha elkészül, akkor a Duna mentén Párkánytól egészen Bergig lehet majd kerékpárúton eljutni.

Forrás: villagutta

Szólj hozzá!