Város 2015. 05. 21.

Megalakult Komáromi Magyar Civilek Egyesülése

Tizenhat civil szervezet több havi előkészítő munkájának eredményeként létrejött a Komáromi Magyar Civilek Egyesülése, a KoMCE. Az érintett szervezetek elnökei május 18-án, hétfőn este ünnepélyes keretek között együttműködési szerződést írtak alá a helyi Klapka Vigadóban.

A KoMCE céljai közé tartozik, hogy a komáromi magyar civil szervezetek között hatékony együttműködés és információáramlás alakuljon ki. Fontosnak tartják, hogy tevékenységeiket, rendezvényeiket összehangolják, hogy időnként közös programokat, találkozókat szervezzenek, illetve hogy bizonyos feladatokat közösen vállaljanak fel. Szeretnének szoros kapcsolatot kiépíteni a város által működtetett információs irodával, hogy rendelkezésre álljon egy rendszeresen vezetett, pontos dátumokra kidolgozott városi műsorterv. Az együttműködő szervezetek ezentúl segítik egymás rendezvényeinek a népszerűsítését, ezzel is emelve azok látogatottságát.

Komárom városa segítségével meg akarják teremteni a feltételeit egy évente, legkésőbb december végéig megjelenő kiadványnak, mely tartalmazná a következő évben tervezett programokat. Indítványozzák majd a Komáromi Lapokban és a Komáromi Televízióban egy rendszeresen megjelenő civil értesítő, melléklet elindítását „HÍRLEVÉL” címmel. A hagyományokra építve szeretnék elérni, évente újra megjelenjen a Komáromi Kalendárium című kiadvány.

201505191219040.602

Az egyesülés emellett azt is tervezi, hogy rendszeresen napirendre tűz aktuális, közérdekű és közéleti kérdéseket, megtárgyalja azok lehetséges megoldását. Lehetőség szerint közös javaslatot fogalmaz meg ezekben a kérdésekben, amelyet továbbít az illetékes szervek felé.

A KoMCE alapító szervezetei és azok elnökei a következők: A Komáromi Magyar Gimnázium Öregdiákjainak és Tanárainak Baráti Köre – MUDr. Viola Pál, Atelier Társaság – PhDr. Kopócs Tibor, BORÁROS IMRE SZÍNHÁZ – Boráros Imre, Borostyán Társaság – Nagy László mérnök, Csemadok Komáromi Alapszervezete – Stubendek László mérnök, Egy Jobb Komáromért Polgári Társulás – PhDr. Knirs Imre, Gaudium Polgári Társulás – Pipper László, Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület – JUDr. Keszegh Margit, Kárpátia Sport Polgári Társulás – Pallag György mérnök, Komáromi Szekeresgazda Hagyományőrző Egyesület – Farkas Gáspár mérnök, KUCKÓ – Bodzás Gergely, Lehár Ferenc Polgári Társulás – Mgr. Klemen Terézia, Lélekharang Polgári Társulás – Nagy Ferenc mérnök, Protestáns Nőegylet – Dr. Körtvélyesi Piroska, Szlovákiai Civil Becsületrend – Mgr. Klemen Terézia, TEÁTRUM – Batta György.

A KoMCE nyitott arra, hogy további érdeklődők, civil szervezetek is csatlakozzanak hozzájuk. Levelezési címük a következő: 945 01 Révkomárom (Komárno), Hársfa utca (Lipová) 1.

201505191219040.603

 

Forrás: Hírek.sk

Szólj hozzá!