Város 2016. 08. 30.

Új tanév – új műfüves focipálya a Selye gimiben

Nyitra megye önkormányzata támogatásának köszönhetően – 108 ezer eurós összegből – a komáromi Selye János Gimnázium udvarában egy korszerű, minden igényt kielégítő 1600 négyzetméteres műfüves futópálya létesült.

Több sportág űzésére alkalmas, tehát nemcsak a foci, hanem a streetball – az utcai kosárlabda, a tenisz és az atlétika szerelmesei is használhatják majd.

Miután a gimnázium fenntartója a megye, a Nyitra Megyei Önkormányzat közgyűlése döntött a fejlesztésről, a közbeszerzést a nyitrai Sportreal Kft. nyerte, melynek már van hasonló tapasztalata az új multifunkciós sportpályák építésénél. A pálya központi részére műfűszőnyeg került, körülötte tartán futópályát és térköves járdákat is kialakítottak, természetesen megmaradt egy kis parkos rész is. Maga az atlétikai futópálya nagyon jó minőségű, kíméli az ízületeket, így diákjaink olyan pályán futhatnak, edzhetnek, ami védi az egészségüket. Az egész udvar új, tetszetős külsőt kapott. A központi részen kézilabda-, streetball- – 6 palánkkal – teniszpálya kapott helyet, talajba süllyeszthető hálótartó oszlopokkal.

Új sportpálya3 2016

A tanévnyitón, szeptember 5-én a diákok 11 órakor egy focimeccsel veszik birtokba az új pályát. A győztes csapat Boros Anna művésznő különleges tortájának tulajdonosa lesz. Szeptember 9-én a Generációk Találkozója keretében újabb meccsre kerül sor. A szervezők már türelmetlenül várják, hogy ismét benépesedjen az iskola tornaterme, sportpályája, és elkezdődjön a szokásos nyüzsgés, beszélgetés, hangos nevetés és minden, ami ezzel jár, hiszen több száz volt diákot várunk. Idén is különböző sportágakban mérhetik össze tudásukat az egyes korosztályok. A felnőttek estig kergethetik, rúghatják, dobhatják, üthetik fáradhatatlanul a sportágnak megfelelő labdafajtát. Aztán pedig kezdődhet a jól megérdemelt bulizás.

Új sportpálya2 2016

Mivel három a magyar igazság, október 3-án kerül sor a hivatalos átadásra, amikor Nyitra megye képviselői jelenlétében adjuk át a pályát. Mindenképp köszönet jár a megye elnökének, doc. Ing. Milan Belicának, PhD., a megyei közgyűlés képviselőinek, a megyei hivatal munkatársainak, akik megszavazták a forrást a pálya kialakítására, illetve Mgr. Vladimír Matejička parlamenti képviselőnek, aki segített ennek megvalósításában.

Iskolánk nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmódra, prímótól sextóig, illetve az első – második évfolyamban emelt óraszámban tartjuk a testnevelés órákat. A 2014/15-ös tanévben 96 iskolát rangsorolt a megye, ahol gimnáziumunk az előkelő 3. helyet érte el a sportversenyekben elért eredmények alapján. A 2015/16-os tanévben úgy néz ki, az első hat hely közül az egyik a miénk.

Králik Zsuzsanna

Szólj hozzá!