Város Dél-komárom 2019. 02. 21.

Újra kiírják a dél-komáromi gimnázium közbeszerzését

Újra kiírja a dél-komáromi városvezetés a Jókai Mór Gimnázium energetikai korszerűsítését tartalmazó közbeszerzését, miután a korábbi felhívást eredménytelenítették. A fejlesztés mintegy 230 millió forintos nyertes pályázati forrásból valósul meg 2020-ig – írja a komaromhirado.hu

A városvezetés még két évvel ezelőtt nyújtott be pályázatot az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívásra. A sikeresen elnyert támogatásból hőszigetelik az épületet, korszerűsítik a fűtési rendszert és a tornatermi szellőzőrendszert, folytatják a nyílászárók cseréjét, klímaberendezést szerelnek be, napelemes rendszert építenek ki, valamint akadálymentes környezetet alakítanak ki.

„Az elnyert forrásból 2020 végére az intézmény teljes körű energetikai korszerűsítése megvalósul. A felújítás célja, hogy a gimnázium épületében a nyílászárók cseréjével, a hőszigeteléssel, a fűtési rendszer korszerűsítésével az energiafogyasztást és a szén-dioxid kibocsátást is minimalizáljuk” – mondta el a Helyi Híradóknak a város polgármestere, Molnár Attila.

„A mielőbbi megvalósítás érdekében hamarosan újra kiírjuk a közbeszerzési pályázatot és reményeink szerint a közeljövőben el is kezdődhet a kivitelezés. A fejlesztéshez az önkormányzat is jelentős önrésszel hozzájárul” – tette hozzá Molnár Attila.

A korszerűsítésen kívül még idén elkezdődhet az intézmény mellett lévő liget fejlesztése is, amely csaknem 200 millió forintból alakul át.

(komaromhirado.hu)