Régió 2016. 11. 09.

Uniós program a környező folyók, tavak látványosabbá tételéért

Kedden (november 8.) délelőtt konferencia zajlott a környékbeli vízi turizmus fejlesztésével kapcsolatban Komáromban. Az esemény szervezője a Pons Danubii EGTC, amely egy, a témával kapcsolatos uniós program lehetőségeit tárta a helyi szervezetek elé. Hogy megértsük, egészen pontosan miről is van szó, nem árt tisztázni:

Mi is pontosan a Pons Danubii EGTC? 
Maga az EGTC elnevezés az angol European Grouping of Territorial Cooperation kifejezés rövidítése, amelynek jelentése magyarul: Európai Területi Együttműködési Csoportosulás. Lényege, hogy az unió bármely államában létrehozhatók ilyen szervezetek, amelyek aztán együtt dolgoznak különféle határon átnyúló, uniós projekteken. Az EGTC önálló jogi személy, saját költségvetéssel rendelkezik, ingó, ingatlan vagyont szerezhet. A Pons Danubii a mi térségünk EGTC-je, a csoportosulás Dél-Komárom, Tata, Kisbér, Oroszlány (Magyarország), valamint Észak-Komárom, Gúta és Ógyalla (Szlovákia) képviselőit fogja össze.

„A vízi utak régióinak fenntartható örökség menedzsmentje”
Ez alatt a kissé cirádás cím alatt egy európai uniós projekt rejtőzik, amelynek segítségével pályázati pénzek hívhatók le a környékbeli folyók, tavak turizmusának fejlesztésére. A Pons Danubii a következő országok szervezeteivel működik együtt a tervezeten:

• Hollandia, Hága (Vezető partner)
• Írország egyik megyéje
• Olaszország, Milánó
• Lettország egyik megyéje

A több éves projekt nemzetközi nyitórendezvényére egy hónapja került sor Hágában. A program első három évében (2016-2019) három szakasz különül el: elemzés, tudásátadás és akciótervezés. Ez azt jelenti, hogy mind az öt csoportosulás kidolgozza, náluk mit kellene megépíteni, illetve a már meglévőt felfejleszteni.

Kerékpáros illetve hajózási fejlesztések a Duna és Vág környékbeli szakaszain
„Ami a mi részünket illeti, januárig kidolgozzuk, hogy a Duna és a Vág környékbeli szakaszain, illetve a tatai tavak környékén milyen turisztikai látványosságokra lenne szükség – nyilatkozta lapunknak Bara Zoltán, a Pons Danubii igazgatója. – Kerékpáros illetve hajózási fejlesztésekre gondoltunk. Rengeteg víz van körülöttünk, csodálatos természeti élőhelyek, amelyek szinte teljes mértékben kihasználatlanok. Például csónakok kölcsönzésére lenne szükség, amelyekhez a turisták különféle térképeket, információs anyagokat is kapnának. Jó ötlet lehet a két erődöt összekötni egy vízi vonallal. De kisebb, 20-30 személyes hajók is elvihetnék az érdeklődőket egy környékbeli sétahajózásra, és nem csak a Dunán.”

Bara Zoltán a mai konferencián
Bara Zoltán a keddi konferencián

Ötletcsere: Hollandia is kiváló példa lehet
Miután az egyes tagországok elkészülnek a saját elemzéseikkel, jöhet a tudásátadás: kicserélik az elemzéseket, összevetik azokat, és átgondolják, a másik ötleteiből mit érdemes átvenni. „Például Hollandiában rengeteg a belső vízi csatorna, amelyekhez kiválóan kiépített szolgáltatások párosulnak – mondja Bara. – Maga a közlekedés egy része is a vízen zajlik, de ezeket a hajókat a turistáknak is érdemes kihasználniuk, hiszen számos érdekesség, vonzó lehetőség párosul hozzájuk.” Egymás példáit, ötleteit tehát összevetik, majd kidolgozzák a saját akciótervüket, amelyre mindjárt elkészítik és beadják az uniós pályázatot is. Minderre három év áll rendelkezésre. Az egész projektre 1,4 millió eurót ad az unió, ebből a Pons Danubiira eső támogatás 130 700 euró. Emellett a Pons Danubii saját pénzügyi tőkével is rendelkezik, melynek ereje 23 ezer euró. Az öt tagállam szereplői félévente találkoznak egymással egy nagy nemzetközi konferencia keretében, amelyet mindig valaki más rendez meg.

De mikor lesz ebből valami kézzelfogható?
Az akciótervek kidolgozása, és ezek alapján a pályázatok leadása 2019 végéig zajlik le. Ezt követően két év áll majd rendelkezésre, hogy az egyes ötletek megvalósuljanak, szintén uniós segítséggel.

Mi történt a keddi konferencián?
A Pons Danubii tájékoztatta a helyi szereplőket: megyék, városok egyes vezetőit, vízügyi hatóságokat, turisztikai szereplőket és szervezeteket, TDM vezetőket illetve olyan civil szervezeteket, akik turizmussal foglalkoznak. Az egyes szereplők kölcsönösen bemutatkoztak egymásnak, a jövőben pedig elkezdenek együtt gondolkodni, milyen fejlesztéseket kellene realizálni a környékbeli vizeken.

A következő három évben tehát egy nagy tervezési zajlik le, amelynek végeredményeként  2019 és 2021 között remélhetőleg a minket körülölelő vizek, folyók mellé számos látványosság épül. Ennek köszönhetően több turista érkezhet a régióba.

DA

bara3
Stubendek László, Komárom polgármestere