Mix 2019. 10. 24.

Ünnepélyesen átadták a Ľ. J. Šulek Gimnázium felújított épületét

Megújult környezetben, a korábbiaknál jóval jobb körülmények között tanulhatnak a komáromi Ľ. J. Šulek Gimnázium diákjai.

Az iskolai intézmény ugyanis lehetőséget kapott arra, hogy jelentős támogatást nyerjen az Európai Regionális Fejlesztési Alap, az épületek energiahatékonyságát javító intézkedéseket ösztönző programjában, így széles körű felújítási folyamaton esett át az elmúlt időszakban.

Október 23-án, szerdán megtörtént a felújított épület ünnepélyes átadója. Mivel az iskola épülete a nemzeti kulturális műemlékként jegyzett objektumok listáján szerepel, a projektdokumentációt szigorú feltételek betartása mellett dolgozták ki. Az eredeti homlokzat formáját meg kellett őrizni, így az új ablaknyílásokat az eredetiek másolataként készítették el.

A beruházás keretében megvalósult a külső ablaknyílások cseréje, a külső vakolat és a téglaburkolatok javítása a homlokzaton, korszerűsítették a központi fűtést és a belső világítást- energiatakarékos LED lámpákra váltottak, akadály mentesítették az épület bejáratát.

A rekonstrukció jelentősen javította az iskola hő- és műszaki tulajdonságait. A fűtési és világítási rendszerek beállításával megoldották az energiaforrások nem hatékony felhasználásának komoly hiányosságait.

Az ünnepi eseményen részt vett Komárom Város vezetése, a komáromi képviselőtestület tagjai, Nyitra megye elnöke és más meghívott vendégek. Ezen ünnepélyes alkalomból, Ondrej Gajdáč a Ľ. J. Šulek Gimnázium igazgatója köszöntő beszédében szívélyesen üdvözölte a jelenlévőket, majd az átadást szimbolizáló szalag átvágasa következett Milan Belica nyitrai megyefőnökkel.

(Komárom Város Facebook oldal)