Régió 2017. 04. 30.

Unod a hétköznapokat? Robbanj ki a természetbe és fuss!

Hallottál már az akadályfutásról? Biztosan láttál is már ilyet. Részt vettél már a sportnak ezen különleges formáján? Ha még nem, itt az idő belevágni! Az Epic Race a környékre jön! A Vág kiöntése miatt megváltozott dátumon: május 21-én, Kamocsán, várunk a DAY ZERO akadálypályával!

Az Epic Race Team nem csak egyszerűen terepfutásokat rendez, hanem igyekszik évről évre valami újat, izgalmasabbat teremteni. „Szerettem volna valamit alkotni, ami fejleszthető, különleges és nagyra nőhet. Úgy érzem a sportban, ezen belül pedig az akadályfutásban egyre nagyobb potenciál van, egyre többen érdeklődnek iránta. Sokszor érzi az ember, hogy ki kell szaladnia a hétköznapi nehézségeket magából, ez pedig egy kiváló lehetőség erre.” – mondja a főszervező, Kanyicska Dávid. Az Epic Race nem maradt meg csupán a szimpla akadályversenyek szintjén. A csapat évről évre különlegességeket talál ki, ezeket pedig mindig meg is valósítja. Próbálja felfedezni a terepfutás új területeit, éppen ezért egyik verseny sem ugyanolyan, mint az előző. „Folyamatosan megújulunk, fejlődünk, így a látogatottság is egyre csak nő. Aki mindegyik rendezvényt meg is látogatja, sosem kapja ugyanazt az élményt. Idén két új helyszínnel és két új stílussal bővülünk. Legion Weight, ahol plusz nehezítésként súlyokat pakolunk a küzdőkre, Stadium Circle pedig, amikor lelátókon át, stadionon belül zajlik a futás.” Érdemes felkészülten érkezni egy-egy futamra, az Epic Race Facebook oldalán Tomaš Mészáros, az Epic Race hivatalos trénere tippeket is tud adni ehhez. Nézd meg a legutóbbi futam klipjét, a Mountain Fight fotóit is – minden alkalommal SelfieCam-mel is készülünk a versenyzőknek.

Csak a móka kedvéért, kíváncsiságból szeretnéd kipróbálni a versenyt? Rajthoz állóként az alábbi hullámokból tudsz választani:

    • Fun wave a szórakozásnak hódolva, büntetések nélkül;
    • Sport wave azoknak, akik nehezített körülményekre vágynak;
    • Elit wave a profibbak kedvéért, ahol komoly nyereményekért folyik a harc.

„A gyerekektől a senior-ig minden korosztályból érkeznek sportkedvelők – hiszen a mozgás mindenki számára fontos.” Főleg szlovákiai résztvevőket számlálnak a futóversenyeken, ám előfordultak már cseh, lengyel és magyar versenyző is, idén pedig már osztrák regisztrációkat is kaptak. „A tavalyi akadályok nagy részét nyugdíjaztuk, csupán pár klasszikus darabot őrzünk meg az új szezonra. Az új helyszíneket és stílusokat vadonatúj, nagyobb terjedelmű akadályokkal koronázzuk meg, melyek jobban próbára teszik majd a futókat. Ezen felül a versenyen megszerezhető érmek mellé egy medál is jár, ami minden versenyen különböző lesz. Az összes medál megszerzésével lesz teljes a kollekció.” Az Epic Race nem áll meg Szlovákiánál. Idén csehországi helyszínek felé, a jövőben pedig lengyelországi és magyarországi városok felé bontogatja majd szárnyait. „A következő szezonra szintén vannak egyéb, nagyszabású terveink is. Elöljáróban annyit kell tudni, hogy szeretnénk, ha az extrém sport változatairól idővel egy komplex képet tudnánk majd nyújtani, hogy az érdeklődők mindezt egy helyen,az Epic Race-en kaphassák meg.” Bővebb info: epicrace.sk