Sport 2017. 01. 31.

A várban lenne a Komárno-Komárom futóverseny egyik szakasza

A város vezetése jelenleg azon gondolkodik, hogyan tudná még jobban kihasználni az Öreg- és az Újvárat. Valószínű, hogy a Komárno-Komárom futóverseny egy szakaszát is itt futnák le.

A futóverseny egyébként is különleges, hiszen két ország között zajlik, azonban a vár területén való futás minden bizonnyal még vonzóbbá tenné az idegen városokból érkezők számára. Ezáltal a futóverseny nívója is emelkedne. Más okokból is praktikus az ötlet: nem kéne ilyen hosszú időre lezárni a forgalmat.

Ezen kívül a futóverseny időpontját is előbbre hoznák: április 23-án tartanák meg a sportrendezvényt (az eddigi május 1. helyett). Erre azért van szükség, mert ez a dátum jobban illeszkedik a futóversenyek naptárába, így még több, profi futó vehetne rajta részt.

Az 2016-os esztendőben háromezer fővel növekedett a fizető erődlátogatók száma. Ezeken a grafikonokon szépen kirajzolódik, hogy legtöbb turista a Komáromi napok idején érkezik Komáromba, amikor a futóverseny is zajlik. Ugyanakkor a Komáromi nyár rendezvénysorozat is egyre több látogatót vonz, sikeres a turizmus szempontjából is.

-drá-

Szólj hozzá!