Mix 2023. 08. 09.

Vérhiánnyal küzd a komáromi kórház, online is lehet jelentkezni véradásra

Vérhiány van az Agel komáromi kórházában (SK), ezért a lakosság segítségét kérik. A 18 és 60 év közöttiek jelentkezhetnek véradásra, ha a testsúlyuk meghaladja az 50 kilogrammot, és egészségesnek érzik magukat. „Éppen a nyári hónapok a legnehezebbek ebből a szempontból, mert a szabadságolások miatt kevesebb a véradó, viszont nyáron több a baleset” – mondta Radi Enikő, a hematológiai-transzfuziológiai osztály főorvosa.

A kórház bevezetett egy új, online regisztrációs rendszert, ezáltal is igyekeznek véradásra ösztönözni az adományozókat. A rendszer nagyon egyszerű, minden érdeklődő képes a használatára.

Elég bejelentkezni a www.darca.agel.sk weboldalon és kiválasztani az érdeklődő számára legalkalmasabb időpontot, napot és órát. Ezt követően a véradó megkapja a bejelentkezést igazoló emailt. A rendszert az első páciensek már kipróbálták és dicsérik, tapasztalatuk szerint remekül bevált. A weboldal további tájékoztatást is tartalmaz arról, hogy mikor alkalmas a véradó a véradásra, mit tanácsos tenni a véradás előtt és utána.

A véradók a 0918 435 408-as telefonszámon is jelentkezhetnek.

Véradás hétfőn, csütörtökön és pénteken van a komáromi kórházban, emellett szerdánként mobil vérvételi napot tartanak.

Agel sajtóhír