Kultúra Dél-komárom 2019. 04. 16.

Verses reggeli a KicsiÓriás zenekarral

A holnap, azaz április 17-én reggel 9.00 órakor a dél-komáromi Arany 17. Rendezvényközpontban debütáló KicsiÓriás zenekar elsősorban városunk gyermekközönségét igyekszik megszólítani. A számos helyi zenekar tagjaiként tapasztalatot szerző muzsikusokból alakult formáció Észak-Komáromban az idei Komálom Gyerkőcfesztiválon is bemutatkozik majd.

– Együttesünkben középiskolások és negyvenen túli szülők játszanak együtt, így a zenélés örömében osztoznak a különböző generációk. Zenekarunk repertoárján József Attila, Nagy László, Petőfi Sándor és Weöres Sándor verseinek megzenésített szerzeményeit kínáljuk a gyermekhallgatóságnak. Örök költeményeket, olykor lassúdad, olykor pedig pattogós ritmusban előadva. Célunk, hogy érdekessé tegyük a versek és rímek világát, valamint, hogy interaktív koncertünk vidám élményt nyújtson. 

Harsány verses reggelinken, melyen a költeményeket Gál László Latinovits-díjas előadó tolmácsolja, ismert és ismeretlen költeményeket szolgálunk fel zenei köntösben. Kifli helyett kicsavart rímeket, lekvár híján pedig dallamos muzsikát kínálunk, hogy garantáltan jóllakottan induljon a nap. Ha koncertünk elnyeri a gyerekek tetszését, repeta is várható… – nyilatkozta a sziarkomarom.hu-nak Hajnal Dóra az együttes énekese.