Kultúra Dél-komárom 2020. 02. 03.

A medve és az árnyéka – gyerekkoncert Szőnyben

A hagyomány azt mondja, ha február 2-án a medve kijön a barlangjából és megpillantja az árnyékát, megijed, és visszavonul, így hosszú lesz még a zord tél. Ha azonban nem látja meg, akkor kint marad, és hamarosan kopogtat a tavasz. Nos, úgy állunk, idén ez utóbbi várható.

Hogy így lesz-e vagy sem, azt majd az idő eldönti, az azonban biztos, hogy Szőnyben idén is megrendezik a Medve napot. A Petőfi Sándor Művelődési Házban pénteken 10.00 órára várják a legkisebbeket, ahol ezúttal a KicsiÓriás zenél majd.

– Ha február, akkor a gyerekek már tudják, hogy Medve nap. Az a tapasztalat, hogy várják és készülnek rá. Mindig ugyanabban az időpontban szervezzük, a látogatók köre pedig egyre bővül. Nemcsak a komáromi gyerekek vesznek részt rajta, de volt már, hogy eljöttek például az almásfüzitőiek is. A Medve nap programja szinte mindig állandó, de évről-évre belecsempészünk valami újdonságot is. A kézműves foglalkozások, a játékok, a zenei összeállítások mind-mind a medvék köré csoportosulnak  – tudtuk meg Nyikus Anna főszervezőtől.

A művelődési házban egyébként mindezek mellett megcsodálhatunk majd egy több száz darabos mackókiállítást is.