Kultúra Dél-komárom 2021. 09. 10.

Virtuóz zongoraest Dél-Komáromban

Számos újdonsággal várja a (Dél-)Komáromi Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola a diákokat és a zenekedvelőket a 2021/22-es tanévben.

Hozák Adrienn igazgatónő elmondta, hogy az oktatási intézmény továbbra is nagy népszerűségnek örvend, láthatóan komoly érdeklődés tapasztalható a zenetanlás iránt. Az iskola honlapján még lehetőség van a különféle tanszakokra való beiratkozásra, melyek közül a klasszikus, eddig megszokott képzések mellett újdonságként szerepel az orgona szak.

Annak ellenére, hogy az online jelentkezés a nyár folyamán kissé akadozott, szeptemberben megélénkült, így ismét szép létszámmal indíthatjuk el a tanévet – nyilatkozta Hozák Adrienn.

Az intézményvezetőtől azt is megtudtuk, hogy – bár még csak a tanév elején járunk – máris kiemelkedő zenei élményben lehet részünk, hiszen az iskola volt diákja, a Virtuózok 2017-es évadából is ismert Méri Péter, a Müncheni Zeneakadémián végzett diplomás zongoraművész ad koncertet az Egressy teremben. A koncertre szeptember 25-én, délután 18.00 órakor kerül sor, „Romantikus klasszikusok” címmel.

A rendezvény ingyenes, mindenkit szeretettek várnak a szervezők.

(Forrás: komarom.hu)