Sport 2023. 02. 15.

Újabb komáromi harcos a profi mezőny kapujában

Tavaly magyarellenes attrocitás, idén a szlovák bajnok elleni győzelem. Konyári Dániel, a WFC klub ketrecharcosa Papp Lajos után a második, aki az RFA (Real Fight Academy) szervezethez szerződhet.

Nehéz napnak nézett elébe a komáromi ketrecharcosok csapata február 12-én, hiszen Konyári Dánielt tavaly ugyanezen a gálán komoly attrocitás érte. Fekete maszkot viselők ugrottak be a ketrecbe és ugrálták körbe a magyar csapatot, miközben magyarellenesen kántáltak.

Fizikailag Danika felkészült, a mentális rész miatt viszont aggódtam, hogy mekkora nyomot hagyott benne a tavalyi incidens, majd az azt követő vereség.

Farkas Péter edző

Az ellenfél, Marek Nestrak volt, a Chaos Gym nagyon képzett szlovák MMA-bajnoka, aki a 2023-os vébén képviseli majd Szlovákiát.

Danika kéztriangelt alkalmazott, ráfeküdt ellenfelére a második menetben és lekopogtatta. Ezzel hatalmas győzelmet aratott. Ráadásul profi szerződésre is kapott ajánlatot.

Farkas Péter edző

66 kilóban az RFA szervezetnél ő lesz immáron a második, aki a WFC klubból ilyen szintre léphet. Papp Lajos után Konyári Dániel tehát a következő, aki a ketrecharcos mérkőzésekből hamarosan profitálni is tud majd. Hajrá!

Konyári Dániel felkészüléséhez a Bethlen Gábor Alap is hozzájárult.