Sport 2016. 04. 13.

XIV. Csárda túra: idén először a görkorisok is indulhatnak

A14. alkalommal rendezi meg a Komáromi Napok népszerű kerékpáros eseményét, a Csárda túrát. Idén első alkalommal gondoltak a görkorcsolyázókra is – az ő számukra két külön távot is indítottak.

A Csárda Túra a Komáromi Napok első sportrendezvénye, amelyre április 23-án kerül sor. Az esemény évente 450-600 résztvevőt vonz, a kerékpárosok egészen messziről – pl. Szatmárnémeti, Románia; Blansko, Csehország – is Komáromba látogatnak a találkozó kedvéért!

Idén hét távot indítanak, hogy a kisgyermekes családoktól kezdve a komoly kerékpárosokon, hegyi bicikliseken keresztül a görkorisokig mindenki jól érezhesse magát.

Az érdeklődők a következő távok közül választhatnak:
 1. „City 10“ – 10 km-es táv gyerekeknek, családoknak. A városban kerékpározva különböző feladatokat kell megoldani (pl. egy bizonyos emléktábla megkeresése).
 2. „Classic 40“ – 40 km-es táv aszfalton vezetett útvonalon (részben kerékpárúton)
 3.  „Road 80“ – 80 km-es táv aszfalton vezetett útvonalon (részben kerékpárúton)
  4. „Extrem 110“ – 110 km-es táv aszfalton vezetett útvonalon (részben kerékpárúton)
  5. „MTB 55“ – 55 km-es táv kifejezetten hegyi kerékpárosoknak, a Duna mellett, a szántóföldeken, erdőn keresztül, kanális mellett húzódó földutakon
  6. „Roller 5“ – 5 km-es táv görkorcsolyázóknak a Vág töltésén kialakított aszfaltúton. A részvételhez szükséges egy fényképezőgép (a mobiltelefon található is megfelel)!
  7. „Roller 12“ – 12 km-es táv görkorcsolyázóknak a Vág töltésén kialakított aszfaltúton.A részvételhez szükséges egy fényképezőgép (a mobiltelefon található is megfelel)!

A kerékpárosok az észak-komáromi Hajós utcai óvoda udvarából indulnak, ahol 7.00 – 9.30 óra között zajlik a gyülekező. Ugyanerre a helyre kell visszatérni is.

A görkorcsolyázók a Vág folyón található vasúti híd mellől indulnak 9.00 – 13.00 óra között. Számukra kerékpármegőrzést biztosítunk, amíg a távot teljesítik.

Nevezés, előnevezés
 1. Előnevezni a csardatura.sk honlapján lehet. Előnye, hogy gyorsabb és kényelmesebb mind a szervezők, mint a résztvevő részéről!
  2. A helyszínen: Hajós utcai óvoda udvara (Észak-Komárom), 7.00 és 9.30 óra között.
Díjazás, tombola

Az elsőként beérkező kerékpárosok, görkorcsolyások igényes, kifejezetten erre az alkalomra legyártott, üzletben nem kapható emléktárgyakat vihetnek haza.

Ezenkívül a Csárda túra kerékpárosainak, görkorcsolyázóinak érdemes részt venniük a nyereményjátékban is, ahol a tombola főnyereménye egy jó minőségű kerékpár!

További információk: csardatura.sk

Komáromi Napokkal kapcsolatos bővebb információk: komarominapok.eu

Néhány fotó a tavalyi Csárda túráról:

Bujna Zoltán, az esemény fő szervezője
Bujna Zoltán, az esemény fő szervezője

cst13 cst11 cst9 cst10 cst5 cst6 cst4