Város Dél-komárom 2020. 06. 10.

100 ezer forint juttatást kapnak a dél-komáromi idősek otthonának dolgozói

A dél-komáromi városvezetés döntése alapján az egészségügyi dolgozóknak járó kormányzati juttatás mellett, a dél-komáromi idősek otthona valamennyi dolgozójának egyszeri, nettó 100.000 forintos juttatást biztosítanak.

Július 1-jével kapják meg a bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatásukat az egészségügyi dolgozók – jelentette be nemrég az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós kiemelte, Magyarország a többi országhoz képest lényegesen alacsonyabb megbetegedési és halálozási számmal sikeresen vizsgázott a járvány kezelésében.

A többi európai országot megelőzve alakult meg a védekezésért felelős operatív törzs, és az időben meghozott, a különböző területek összehangolt intézkedései hatékonynak bizonyultak a védekezésben, a járvány nem lépett át a tömeges megbetegedések fázisába.

Dr. Molnár Attila, Dél-Komárom polgármesterének kezdeményezésére a város vezetése most úgy döntött, hogy az egészségügyi dolgozóknak járó kormányzati juttatás mellett, a dél-komáromi – önkormányzati fenntartású – idősek otthona valamennyi dolgozójának egyszeri, nettó 100.000 forintos juttatást biztosít.

Az önkormányzat ezzel is igyekszik megköszönni a járvány ideje alatt tanúsított magas szakmai színvonalú, példaértékű szolgálatot, amelyet nem csak az intézményben láttak el, hanem komoly szerepet vállaltak a komáromi rászoruló idősek napi ellátásában is.

(Komárom Város Hivatalos Oldala Facebook oldal)