Mix 2015. 12. 11.

Mit tegyünk, ha a telefonunk vízbe esik, vagy összetörik a display?

Mit tegyünk, ha a telefonunk vízbe esik, a display összetörik, vagy csak ha simán lelassul? Kraz Ladislav, a DUNTEL hálózat társtulajdonosa – szervizfőnöke mondta el a legfontosabb tudnivalókat.

Kezdjük a legrosszabb esettel, amikor a telefon vizes lesz, belepottyan a wc-be, vagy más módon találkozik a nedvességgel. A legfontosabb a gyorsaság, amilyen gyorsan csak tudjuk, szedjük szét a készüléket, távolítsuk el az elemet, a SIM és a memóriakártyát, a szemmel látható nedvességet, vizet pedig óvatosan, egy puha textildarabbal vagy vattával itassuk fel az alkatrészekről, majd minél gyorsabban hozzák be a legközelebbi Duntel szervizbe, ahol szakértőink megpróbálnak életet lehelni a készülékbe. Sajnos, a gyári garancia nem vonatkozik a vízbe esett telefonok javítására.

A következő eset, ha bereped, összetörik, „pókhálós” lesz a display. Sokszor nem is a display vagy kijelző sérül, hanem csak az azt védő üvegréteg. Ez sokszor inkább csak szépséghiba, és a telefon ugyanúgy dolgozik tovább. Mégis javasolt a védőréteg cseréje, hogy megelőzzük a nagyobb bajt, amikor pl. üvegszilánkok válhatnak le a készülékről, így ajánlott szervizbe hozni, és nem házilag elkezdeni a helyreállítást.

mobil-350x400

A harmadik probléma pedig, ha lelassul a telefonunk. Ez talán minden okostelefon-tulajdonos megtapasztalta már, hiszen egy idő után annyi appot töltöttünk már le, hogy néhány biztosan fut a háttérben is, anélkül, hogy ezt szabad szemmel észlelnénk, és ezek lassítják a készülék működését. Ilyenkor a legjobb egy kis rendrakást végezni a készülékünkben, amelyre ajánlani tudom a DU Speed Booster vagy a Clean Master alkalmazásokat. Ezekkel helyet tudunk felszabadítani a memóriában, illetve szabadabbá tudjuk tenni a RAM működését. Viszont ha már ezek sem segítenek, akkor mentsük le adatainkat egy külső médiumra, és telefonunkon pedig állítsuk vissza a gyári beállításokat. Ezzel a készülék visszatér az eredeti állapotába – zárja tanácsadását Kraz Ladislav.

Duntel – szakszervizek és boltok, az alábbi címeken:

Dunaszerdahely: Fő utca, a Városházával szemben
Dunaszerdahely: Tesco, a pénztársorral szemben
Dunaszerdahely: Max, az emeleten
Somorja: Jade-ház, a Segafredo kávézó mellett
Dénesd (Dunajská Lužná): a főút mellett, a Coop-centrumban
Komárom: Tesco, a bejártnál