Sport 2015. 12. 14.

Kosár: új szakvezető a csapat élén; magabiztos győzelem Nyitra ellen

 Dragan Risztanovics szerb származású edző lett az MBK Rieker Komárom újdonsült edzője. A váratlanul távozni kényszerülő honfitársa, Andjelko Mandics helyett lett a kosárlabda csapat új szakvezetője.

Dragan Risztanovics pénteken még a nyitraikat edzette, vasárnap azonban már volt játékosai ellen kellett bizonyítnia. És a tegnapi (december 13-a) meccs győzelemmel végződött a komáromiak számára.

Mandics keze alatt az elmúlt hetekben a komáromiak hosszú veretlenségi sorozatot produkáltak, ám az utolsó két mérkőzésükön – Privigye és Kassa ellen – vereséget szenvedtek. A magyarul is jól beszélő edzőnek pedig mennie kellett.

Valószínűleg nem emiatt a két meccs miatt kellett Mandicsnak távoznia. „Közös megegyezéssel bontottunk szerződést – nyilatkozott Paulík József, a komáromiak menedzsere. – Ajánlatot kapott a Balkán Ligából és elkezdett spekulálni. Végül abban egyeztünk meg, hogy tovább áll.”

Dragan Risztanovicsot két nappal Mandics távozása után nevezték ki.

Vasárnap este az MBK Rieker magabiztosan verte az SPU Nyitrát. Risztanovics és csapata azonban nem dőlhet hátra, két nap múlva a Léva, a hétvégén pedig a pozsonyi Inter otthonába látogat. Egyik sem ígérkezik könnyű mérkőzésnek.

MBK Rieker Com Therm Komárom – MBK SPU Nyitra 91:62 (39:29).
Legeredményesebbek: Thompson 15, Alawoya 14, Kozlík 13, illetve: Simics 28, Šimončík 13, Stojanov 10.

Forrás: Felvidék.ma
Fotó: Karol Scholtz