Mix 2017. 09. 13.

13 millió eurót oszt szét a magyar kormány a felvidéki vállalkozásoknak

A magyar kormány 13 millió euróval támogatja a felvidéki magyar mikro-, kis- és középvállalkozásokat. Az összegből az előzetes számítások alapján több mint ezer projekt valósítható meg.

Az ezzel kapcsolatos tájékoztató fórumot szeptember 18-án rendezik meg városunkban, a Tiszti pavilonban 14:00 órai kezdettel.

Szeptember 18-án Komáromban mutatkozik be a Baross Alapítvány és annak kuratóriuma. A Tiszti pavilonban rendezett esemény az első állomása annak a fórumsorozatnak, amelyen tájékoztatást nyújtanak a vállalkozásokat érintő fejlesztési lehetőségekről. A Baross Gábor Terv célja, hogy segítse a felvidéki kistérségeket, az ott tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozásokat.

A magyar kormány számára a nemzetpolitikai törekvések mellett fontos a határon túli magyarság gazdasági jóléte, fejlődése, hogy egzisztenciális értelemben is megmaradhassanak szülőföldjükön. Ezért 2015-ben gazdaságfejlesztési program indult a Kárpát-medence magyarlakta területein; a különböző nemzetrészek más-más összegű támogatásra számíthatnak.

Hosszabb előkészítés után a Felvidéken is elindulhat a magyar gazdaságfejlesztő csomag forrásainak szétosztása. A különböző nemzetrészek más-más összegű támogatásra számíthatnak, a Felvidékre 13 millió euró érkezik.

A pénzcsomag egy része kamatmentes hitel, másik része pedig kisebb összegű vissza nem térítendő támogatás, melyet a kormány a helyi partnereivel együttműködve pályázatok útján oszt el. Az összeg feltehetőleg több mint ezer projekt megvalósítására elegendő.

Forrás: Felvidék.ma
kezdőkép forrása: napi.hu

 

Szólj hozzá!