Város 2017. 03. 31.

50 ezer euróból újul meg a Csemadok épülete – közösségi helyiség lesz az alagsorban

Elkezdődött az utóbbi évtized legnagyobb csemadokos ingatlan beruházása a járásunkban. 50 ezer euró jut a komáromi, Kossuth téren található Csemadok székház felújítására.

A pénzből a tetőszerkezetet és pincehelyiségeit újítják föl. A tető rendberakása nem késlekedhet: az utóbbi években többször beázott a régi épület. Közösségünk szempontjából ugyanakkor lényegesebb, hogy mi történik a pincében, amely L-alakban húzódik az épület alatt, és két hosszú helyiségből áll.

A felújítás után próbaterem, kiállítások, előadóterem működhetne itt, amelyet a komáromi magyar kultúr- és civilszervezetek rendelkezésére bocsátanának.

 

“Még a télen keresett fel a Csemadok országos szervezete, hogy 50 ezer eurót tudnának adni az egyik, járásban található épületünk felújítására – mondta el portálunknak Petheő Attila, a Csemadok járási szervezetének elnöke. – A válasz egyértelmű volt: a komáromi székház kapta meg ezt az összeget, már csak azért is, mert ez az egyetlen olyan, járásban található ingatlan, amely a Csemadok tulajdonába tartozik. Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, bízom benne, hogy segít fellendíteni, megkönnyíteni a komáromi magyar szervezetek életét. Nem titkolt vágyam, hogy minél több fiatalt bevonjunk a közösség életébe, hiszen a fiataloké a jövő, és rendkívül fontos, hogy ők is a magukénak érezzék az épületet.”

 

A felújításokért már a Csemadok helyi szervezete felelős, amelynek elnöke a város polgármestere, Stubendek László. Jelenleg a pince kitakarítása megkezdődött, hamarosan megérkezik az 50 ezer euró is.

Az új, multifunkciós terem kialakítása a Csemadok székház alatt rendkívül fontos a civil szervezetek számára, ugyanis Komáromban gondot okozott, hol tartsák meg az egyes próbákat, rendezvényeket, előadásokat.

-dráfi-
Fotó: Petheő Attila

 

 

 

 

Szólj hozzá!