Város Dél-komárom 2018. 09. 11.

50 millió forintból újul meg a dél-komáromi sportcsarnok

Csaknem 50 millió forintból újul meg belülről a dél-komáromi városi sportcsarnok, melyek a vizesblokkot, az öltözőket és raktárhelyiség kialakítását is érintik majd – írja a komaromhirado.hu. 

Egész évben számos sport- és kulturális eseménynek ad otthont a sportcsarnok, így elengedhetetlen karbantartása és fejlesztése. A Komárom Városi Sportegyesület éppen ezért fordult nemrég kérelemmel az önkormányzathoz, melyben anyagi támogatást kért a Magyar Kézilabda Szövetséghez benyújtott TAO pályázatuk önrészének biztosításához. 2011-től ugyanis lehetővé vált, hogy a nyereséges vállalkozások társasági adójuk (TAO) egy részével támogassák egyes látványsportágak képviselőit.

A projektelemnek köszönhetően számos fejlesztés valósul majd meg a sportcsarnokban a jövőben. Egyebek közt megújulnak a vizesblokkok, a játéktér melletti folyosó, a bírói öltöző és az irodahelyiség, emellett orvosi rendelőt és raktárhelyiséget is kialakíttat a sportegyesület.

A csaknem 50 millió forintos fejlesztéshez az önkormányzat mintegy 15 millió forinttal járul hozzá, melyet az idei költségvetés pályázati alapjából finanszíroz a városvezetés.

(komaromhirado.hu)