Város Dél-komárom 2023. 03. 13.

Felavatták a Szent Imre új tornacsarnokát

Március 10-én délelőtt felavatták a fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda új tornacsarnokát. A közel 1,2 milliárd forint kormányzati támogatással megépült létesítmény a Győri Egyházmegye beruházásában készült el – írja a komarom.hu.

Köszöntőt mondott Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, dr. Kancz Csaba, főispán és dr. Molnár Attila Dél-Komárom polgármestere. Az óvódások és a diákok ünnepi műsora után, az új tornacsarnokot és használóit dr. Veres András, a Győri Egyházmegye püspöke, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke áldotta meg.

A tornatermet a belső iskolaudvarban építették fel. A létesítmény egy kézilabdapálya befogadására alkalmas csarnokból és az öltözőt, továbbá a kiszolgáló blokkokat befogadó kétszintes épületből áll. A Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolát és Óvodát legutóbb 600 millió forintos beruházással 2021-ben bővítették egy kétszintes, 628 négyzetméteres épületrésszel, ahol három csoportszoba mellett tornaszoba kapott helyet. Az intézménybe 308 iskolás és 75 óvodás jár.