Sport 2023. 10. 16.

Legendás meccsek durrogtak a komáromi sportcsarnokban Papp Lajossal az élen

A Local Legends ketrecharcos gála október 7-i akciója teltházasra sikeredett. A Wolf Fight Club 5 harcosából négyen is győzedelmeskedtek. Papp Lajos, aki kockáztatott törött orrával, legközelebb a szlovák MMA szervezet, a Real Fight Arena kassai találkozójának címmérkőzését hozza majd le – remélhetőleg a nehézsúlyú övvel hazatérve. 

Nagy Arnold, Konyári Dániel, Tücsök Tibor és Fazekas Kristóf is kaptak a múlt szombati gálán 3×3 percet, hogy bizonyítsanak. Nagy Arnold sajnos nem járt sikerrel, Konyári és Tücsök pontozással remekelt, Fazekas pedig először mutatkozott be hazai közönség előtt, és a második menetben kopogtatással végzett ellenfelével.

Farkas Péter, a WFC vezető edzője mesélt a rendezvényről és a sikerekről. “38 ezer lépést legyalogoltam aznap, mondhatni társszervezője voltam az eseménynek. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, hogy ilyen szép eredményeket hoztak.

Felrobbantották a csarnokot teljesítményükkel.”

Orrtörése miatt Papp Lajost például hathetes pihenőre küldték volna az orvosai. A mérlegét kockáztatva állt fel a komáromi gála küzdőterébe, de továbbra is hibátlanul folytathatja profi pályafutását az öt profi győzelemmel rendelkező harcos. “Végigment mind a három menet, pedig Lajos kiütéssel szokta lekeverni a meccseket. Legalább megtanulta beosztani az erejét, ami fontos tapasztalat lehet a jövőben. A levegővétel is nehézkes volt, ráadásul, amikor levitte holland ellenfelét, mindjárt be is ütötte az orrát.

Fájdalmai ellenére titokban tartottuk a sérülését,

– nehogy tudatosan a gyenge pontjára tudjon támadni Arya Hosseini.”

Amatőr veretlensége után decemberben a profi főmeccs lesz a fiatal madari sportolóé a kassai Steel Arénában az RFA14 gálán. A nála magasabb és nehezebb Tomáš Možnýtól próbálja majd elhozni az övet. “Ő egy más alkatú és küzdőfelfogású versenyző, akárcsak a komáromi találkozón a jónevű, fizikailag erős, Hosseini volt. A holland 109 kilóval mérlegelt, tapasztalt versenyző volt. Možný szintén egy 15 centivel magasabb, 10-12 kilóval nehezebb nagyon jó álló bunyós. Ő volt az első szlovák, akinek a Glory Kickboxingba sikerült kikerülni, ami a profi kick-box legmagasabb szintje.

A földharctudásra támaszkodunk majd, és remélem, hogy megnyerjük az övet.”

Papp Lajos célja egyértelmű: az UFC-ben (Ultimate Fight Club) szeretne küzdeni. Legutóbb május 13-án, a csehországi Havířovban bunyózott az RFA 10 gálán.

Boris Glezgót az első menetben lekönyökölte.

A Komáromban, Budapesten és alkalmanként Pozsonyban edző Lajos folyton úton van, s immáron az amerikai On The Road Management kíséri őt pályáján. “Az európai menedzsercégek nem tudtak előnyös feltételeket kínálni. Fontos volt, hogy jó menedzsmenthez kerüljön. Az OTR MMA képvisel versenyzőket az UFC-ben, de vannak embereik a Bellatornál is. Szponzorokat keresnek, a fő feladatuk meccseket szervezni, a megfelelő ellenfeleket megtalálni, valamint a meccspénzeket is letárgyalni. Egyelőre egy évre írták alá a szerződést, de ez hosszabbítható.”

A Local legends sikere egyébként Farkas Peti szerint abban rejlett, hogy már jó ideje nem volt hasonló, nagyszabású sportesemény Komáromban.

“Úgy látom, a helybeliek is szeretnek helyi sportolóknak szurkolni. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy tele volt a csarnok.”

Lajos a nem kontakt jellegű edzésformákat, mint a futást, vagy a súlyzózást is csak legfeljebb négy hét múlva kezdhette volna el. “Sokan jöttek azonban csak Lajos miatt a gálára, és nem akart nekik csalódást okozni. Fejben kellett összeszednie magát.

Hazai közönség előtt bunyózni pedig láthatóan megérte a kockázatot.”