Régió 2018. 01. 24.

Emelkedik a RegioJet járatainak kapacitása

A RegioJet tömegközlekedési vállalat január 22-ei közleményében bejelentette, megnöveli a Pozsony-Dunaszerdahely-Komárom vonalon közlekedő járatok férőhelyszámát. 

A társaság egyúttal új szerelvényeket is üzembe helyez, elsősorban a legforgalmasabb és terheltebb időpontokban. Így azon járatok esetében, ahol mindeddig csupán egy vonat közlekedett, már kettő fog. A járatok kapacitása ennek eredményeként így összesen közel 500 férőhellyel növekszik.

„A bővítésnek köszönhetően 12%-kal erősítettük meg vonatainkat a legforgalmasabb időpontokban” – számszerűsítette Martin Žarnovický, a RegioJet kommunikációs koordinátora. Elmondása alapján az új eszközöket szerint a társaság még csak béreli, a jövőben azonban a vállalat tervezi sajátok beszerzését is. Emellett úgy szeretnék, hogy nyárig három ilyen eszköz is útjára legyen bocsátva.

„A készletek üzembe helyezésével további 1000 férőhellyel növekedne a kapacitás” – tette hozzá Žarnovický.

A kibővített vonatot hétfőn Érsek Árpád közlekedési miniszter is kipróbálta, a reggeli Úszor (Kvetoslavov) – Pozsony vonalon. Elmondta, több járatot már nem lehet indítani, hiszen a vonalon csak egy sín járható. Ezért a növekedést csak a vonatok bővítésével lehet elérni.

„Az emberek kényelmesebben és kulturáltabban utazhatnak ezentúl, hiszen pont a legforgalmasabb és túlzsúfolt időszakokat érinti a bővítés” – mondta Érsek Árpád. Ezután hozzátette: reméli, további hasonlóan pozitív hírekről számolhat majd be a jövőben.
[poll id=”4″]

(tasr)