Sport 2017. 08. 02.

60 ezer eurós támogatásból újul fel a csónakház

60 ezer euró támogatást kap a komáromi kajak-kenu klub a Szlovák Köztársaság Oktatásügyi, Tudományos és Sportügyi Minisztériumától a csónakház felújítására – mondta el Soós Tibor, a klub volt elnöke; Brocky László jelenlegi elnök; és Bastrnák Tibor parlamenti képviselő (Híd) a ma délelőtti sajtótájékoztatón. 

Az összegből a csónakházban található 10 szobát (23 férőhely) teszik komfortosabbá a hozzájuk tartozó szociális helyiségekkel együtt. A szobákban a klub vendégei, elsősorban junior sportolók kerülnek elszállásolásra, kiemelten a tavaszi szezon idején. A versenyzők Európa különböző országaiból érkeznek ide. Az épületre, amelyet utoljára 2002-ben adtak át, már ráfért egy renoválás. A pénzből bizonyos külső, homlokzati munkálatokat is el tudnak végezni.  

A támogatáshoz Bastrnák Tibor közbenjárására jutott a klub. „Megtudtam, hogy oktatás- és sportügyi minisztérium bizonyos sportklubok kiemelt támogatására készül – mondta el a sajtótájékoztatón. – Azonnal megkerestem Peter Plavčan miniszter urat. Úgy gondolom, hogy a komáromi kajak-kenu klub igazán megérdemel minden támogatást, hiszen kiemelkedő eredményeivel nem csupán a régiót, hanem egész Szlovákiát képviseli. A személyes találkozó után felvettem a kapcsolatot a klubbal,  felhívtam a figyelmüket erre a lehetőségre, illetve hogy milyen irányelvek mentén érdemes kidolgozniuk a pályázatukat. Ez a pályázat lett lett sikeres: a múlt heti kormányülésen a kormány elfogadta a beadott anyagot.”

A komáromi csónakház az önkormányzat tulajdona, a Comorra Servis üzemelteti, a kajak-kenu klub az épület bérlője. A nagy múltú sportegylet a város egyik legsikeresebb klubja, számos világbajnok és olimpikon sportolót nevelt ki. Junior sportolói az ország legjobbjai közé tartoznak; illetve városunk egyik legnépszerűbb klubja a gyermekek körében is.