Város 2019. 12. 18.

80 ezer eurót fizettek volna a Poliklinikáért, a képviselők nem adták

Eredmény nélkül zárult az a versenytárgyalás, melyet a Komárom városközpontjában található, az egykori Poliklinika épületének eladására hirdettek meg. A képviselők a testületi ülésen utasították el a 80 ezer eurót kínáló, dél-korei tulajdonosi háttérrel rendelkező cég ajánlatát.

A Delta hetilap számolt be a képviselőtestület azon döntéséről, mely alapján a november végi testületi ülésen elutasították az egyetlen ajánlatot, ami az egykori Poliklinika épületének megvásárlására érkezett.

Az önkormányzat ezt megelőzően ez év szeptemberében döntött úgy, hogy ismét eladásra kínálja a belvárosban található épületet, miután egy komoly vásárlási érdeklődésről szereztek tudomást. A nyilvános versenytárgyalásra végül egy társaság jelentkezett, a dél-koreai tulajdonosi háttérrel rendelkező Slovak Investments Fund Rt., akik a Delta értesülései szerint egy nagy presztízsű szállodává alakították volna a Poliklinika épületét.

A cég által ajánlott összeg azonban jelentősen elmaradt az önkormányzat által elfogadhatótól, miután mindössze 80 ezer eurót kínáltak a tragikus állapotban lévő épületért. A képviselőtestület így végül (a pályázatelbíráló bizottság javaslatával összhangban) az ajánlat elutasítása mellett döntött.

(deltakn.sk)