Kultúra 2023. 01. 25.

„A 20-as évek” – Vidám hangulatú, pörgős, dalt írt José

Vidám hangulatú, pörgős, swing hop dallal rukkolt elő a komáromi José (ifj. Ropog József). „A ’20-as évek” című dal január 23-án jelent meg a YouTube-on, és a kommentek alapján teljes mértékben elnyerte a hallgatók tetszését.

A dal születéséről annyit árult el az aTempo-nak, hogy mostanában sok Electro swing zenét hallgatott, és arra gondolt, a hip hop mellett itt az ideje megírni egy swing hop dalt is. A dalszövegben is a megszokottól könnyedebb a hangulat – nem akarja a világot megfejteni, csak egy kis charlestont szeretne ellejteni.

José pedig FB oldalán így ír a dalról: „Ebben a melankólikus, depressziós januári holtszezonban úgy gondoltam pont jó lesz előrukkolni egy ilyen pörgős, táncolós, vidám dallal. Fogadjátok hát sok szeretettel a legújabb videoklipemet, remélem derűsebbé teszi az elkövetkező napjaitokat :)”

A videófelvételek a Komáromi Black Cat Irish Pubban és a Karvai kultúrházban készültek. A zenét és a szöveget is José írta. A José LIVE! zenekar tagjai mellett (Szabó Andor, Izsák Gábor, Kosztolányi Péter, Gál Sanyi) fúvósokat is láthatunk klipben. Ők a Komárom Város Egressy Fúvószenekarának tagjai, név szerint: György Balázs, Süveg Balázs, Prokop Zsolt, Goján Szabolcs és Miletics Anton. A klip rendezője és operatőre Sipos Géza. A forgatáson csaknem ötven statiszta vett részt :)