Mix Dél-komárom 2021. 07. 07.

Dél-Komáromi fagyi lett a régióban a legjobb

A Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestülete 2021-ben is meghirdette a „Az év fagylaltja” versenyt, melyen Sztaracsek Ádám, a dél-komáromi Jánoska Cukrászda mestere is elindult – írja a komarom.hu.

A neves megmérettetésen három kategóriába, különféle fagylaltokkal nevezett be a cukrász, és a régióból az „Aranymangó” fagylalttal jutott tovább az országos döntőbe.

– Az aranymangó, egy karamellizált, fehércsokis mangófagylalt, málnával és pisztáciával fűszerezve, mely „A régió kiváló fagylaltja díjat” is megkapta – osztotta meg velünk örömét Sztaracsek Ádám.

A mestertől megtudtuk, hogy a versenyre készülő fagylaltokkal kapcsolatos mindennemű munkát saját kezűleg végez, a darálástól, a pörkölésen át a tálalásig, így belátható, hogy egy-egy tégely fagylalt elkészítése több órás munkával jár.

Sztaracsek Ádám és mi, komáromiak, izgatottan várjuk a jövő hónapot is, hiszen a dél-komáromi cukrászmester tortája is bekerült az „Ország Tortája” verseny döntőjébe, melyet 2018-ban Komáromi Kisleány fantázianevű édességével egyszer már meg is nyert.