Mix Dél-komárom 2022. 05. 02.

Ismét dél-komáromi lehet Magyarország tortája

A Jánoska Cukrászda mestere Sztaracsek Ádám ezúttal cukormentes kompozíciókkal nevezett be a versenybe. Eredményhirdetés júniusban!

A fiatal cukrász már számos hasonló megmérettetésen van túl. 2018-ban a Komáromi kisleány fantázia nevű édességével hozta Komáromba az „országtorta” címet, ugyanebben az évben Hunyadi gesztenyés fagylaltja közönségdíjas lett az Év Fagylaltja versenyen, a ribizlis-málnás csokisorbete pedig a kézműves kategóriában került a harmadik helyre anno. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy tavaly szintén Ádám fagyija, az Aranymangó lett a régió legjobb fagylaltja, látszik, hogy a dél-komáromi cukrász megkerülhetetlen figurája a magyarországi édes életnek.

A Magyar Cukrász Ipartestület és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által közösen kiírt idei versenyre 17 alkotással neveztek be a cukrászok. Az április 28-i elődöntő alkalmával kialakult mezőnyben Sztaracsek Ádám két tortával, a Csokoládé királyfival és a Kék Duna keringővel szerepel.A Magyarország Cukormentes Tortáján induló alkotások egyike sem tartalmaz természetesen cukrot, helyette olyan unikális hozzávalók vannak az édességekben, mint ánizs, füstölt pirospaprika, zöldbanán-, csicseriborsó- és kamut liszt, vagy épp balzsamecet.

A verseny győztesét a következő hónapban választja ki a zsűri. Kóstolni, csakúgy, mint Magyarország tortáját, augusztus 20-tól lehet majd, mikor is az ország számos cukrászdája árusítja a finomságokat.