Mix Dél-komárom 2021. 01. 21.

A dél-komáromi Vasember úgy érzi, kötelessége kérni a vakcinát

Szőnyi Ferenc szerint a virológusok, professzorok, egészségügyi szakemberek véleményére adhatunk.

– Nem akarok nagy szavakkal dobálózni, de úgy érzem, kötelességem kérni a vakcinát – fogalmazott Szőnyi. – Így kezdtük az életünket, beoltottak minket, ez egy teljesen normális dolog.

Az ultratriatlonista hangsúlyozta azt is, felgyorsult világban élünk, a közösségi médián keresztül rengeteg információ áramlik az emberek felé.

– Mindenről mindent rögtön tudni akarunk, pedig nem kell mindenhez feltétlenül értenünk – magyarázta a sportoló. Ott vannak a virológusok, professzorok, egészségügyi szakemberek, akik el tudják dönteni, hogy biztonságos-e a vakcina, az ő véleményükre adhatunk. Ahhoz, hogy minél több embert meg­győzzünk erről, nyílt kommunikációra van szükség. Egy olyan betegséggel áll szemben a társadalom, ami még eddig nem volt ismert, ez magyarázhatja, hogy sokan félnek az oltástól, pedig nem kellene.

Arról is beszélt, szerinte az ötven év felettiek számára különösen fontos a vakcina, hiszen az életük egyébként is tele van egyre több kockázati tényezővel.

– Sportolóként az életfilozófiám az egészséges életmód megőrzése, az aktív élet, a megfelelő táplálkozás, a vitalitás – hangsúlyozta Szőnyi Ferenc. – Ezért is tartom fontosnak, hogy minél előbb visszatérhessünk a régi kerékvágásba.

(24Óra / kemma.hu)