Mix Dél-komárom 2018. 05. 17.

A Jánoska cukrászda fagyijai három díjat zsebeltek be az év fagylaltja versenyen

Május 15-én, Szegeden került megrendezésre az év fagylaltja verseny, melyen a komáromi Jánoska cukrászda cukrásza, Sztaracsek Ádám is részt vett. A versenyről ráadásul nem is távozott üres kézzel, hiszen kreációival egy különdíjat, egy közönségdíjat és egy 3. helyet is sikerült bezsebelnie.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szervezte versenyt kedden Szegeden tartották a Virág Cukrászdában. A megmérettetésen negyven cukrász hetvenkét fagylaltját szakmai és közönség zsűri pontozta négy kategóriában.

Az év fagylaltját a kézműves termékek közül választották, ezek természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készültek, bemutatva a cukrász tudását és kreativitását.

Sztaracsek Ádám két fagylaltjával indult ebben a (kézműves) kategóriában, melyek közül a Hunyadi gesztenyés névre hallgató fagyija a különdíj mellett a közönségdíjat is elhozta, míg a Ribizlis-Málnás csokisorbetet a zsűri a dobogó 3.helyével díjazta.

A versenyről és a sikerről tegnap így nyilatkozott Facebook oldalán a fiatal cukrász:

„…Egy élmény volt.. izgultam nagyon. Nagyon sok agyalás, estékbe nyúló teszteléseimbe, álmatlan éjszakákba került. De azt hiszem megérte! 🙂
Köszönöm szépen Mindenkinek, aki mellettem volt, aki szurkolt és azoknak is, akik elviseltek, amikor már ingerült, ideges voltam a kialvatlanságtól.
– A fagyik a mai napon még nem kerülnek ki a pultba. Kicsit szeretném magam összeszedni, de holnapra már igyekszem elkészíteni őket, hogy Ti is megtudjátok kóstolni . 🙂
Hisz én értetek, Nektek fagyizok és a Ti mosolyotok, elégedettségetek lendít tovább sokszor a sok munkán, a fárasztó napokon.” 

Ádám ígérete szerint tehát a közeljövőben már a Jánoska cukrászda pultjai mögött is megtalálhatjuk majd a díjnyertes fagyikat. 

Fotó: Sztaracsek Ádám Facebook oldala

(Szia Komárom, mti, Facebook)