Város 2021. 03. 30.

A koronavírus áldozataiért szólt ma a harang Komáromban is (VIDEÓ)

Ma (március 30.) délután 3 órákor Szlovákia szerte megszólaltak a harangok az ország számos templomában. A megmozduláshoz, mellyel a szlovákiai koronavírus-áldozatokra emlékeztek, a komáromi Szent András-bazilika is csatlakozott.

A harangszóval azokra a szlovákiai elhunytakra emlékeztek, akik a COVID-19 megbetegedésben vesztették életüket. Szinte pontosan egy évvel ezelőtt történt Szlovákiában az első koronavírusos haláleset. Az azóta eltelt egy évben pedig közel 10 000 szlovákiai emberéletet követelt a járvány. Az ő emléküket szeretnék megtisztelni azzal, hogy az imahelyeken megszólaló harangszó alatt egy kicsit megálljanak és megemlékezzenek az emberek, nyilatkozta a TASR hírportálnak Jana Nunvářová, az evangélikus egyház (ECAV) szóvivője.

A megmozduláshoz a komáromi Szent András bazilika is csatlakozott. A városban egyébként már több mint 200 éve minden nap délután 3-kor megszólalnak a harangok, az 1763-as földrengés és az 1848-as tűzvészre emlékezve. Így a Szent András-bazilikában a mai nap egymás után kétszer is szóltak a harangok.

(tasr, Jozef Černek nyomán)