Kultúra 2017. 07. 13.

A kőszívű ember fiai című történelmi musical a Monostori Erődben

A Jókai Hétvége keretén belül ismét előadják A KŐSZÍVŰ EMBER FIAI c. történelmi musicalt. A darabot Jókai Mór regénye alapján többségében komáromi alkotók dolgozták át színpadra, illetve írtak hozzá zenét.

Az előadás időpontja: július 15., 20.30.

Helyszíne: Monostori Erőd

A jegyek az észak- és dél-komáromiak részére 10 % árengedménnyel kaphatók, a megváltott színházjegyekkel a szombati napi programokon ingyen vehetnek részt vendégeink!


Jókai Mór-Másik Lehel-Medveczky Szabolcs-Vizeli Csaba: A KŐSZÍVŰ EMBER FIAI (történelmi musical)

A Monostori Erőd és a Magyarock Dalszínház közös bemutatója.

A történelmi musical a 19. századba, a szabadságharc idejére röpít minket. A mű főszereplői a Baradlay család tagjai. A császárpárti Baradlay Kázmér özvegye, szembeszegülve férje végakaratával, jó magyarnak, boldog embernek szeretné látni a fiait. Hazahívja legidősebb fiát, Ödönt Pétervárról, Richardot és Jenőt Bécsből. Kitört a forradalom. A forradalmár lelkületű Baradlayné biztatására fiai apjuk végakarata ellenére, 1848 ügye mellé állnak. A leggyengébbnek tűnő, fényes pálya előtt álló Jenő a szabadságharc leverése után az életét is feláldozza bátyjaiért. A műben – ahogyan a valós életben is – a hazaszeretet, a testvéri és szülői önfeláldozás és a becsület mellett az árulás, az erkölcstelenség, a bosszú irányítja az embereket és a történelmet egyaránt.

Főbb szerepekben: Nagy Anikó, Csengeri Attila/Egyházi Géza, Derzsi György, Balogh Gábor, Makrai Pál, Gerdesits Ferenc, Laklóth Aladár, Kuczmann Ágnes, Másik Lehel, Bodnár Vivien, Tóth Renáta, Pál Tamás, Sipos Imre

Kedvezőtlen időjárás esetén a Monostori Erőd esőszabályzata van érvényben.

Aki igazán szeret

A kőszívű ember fiai című történelmi musical részlete.Jegyek korlátozott számban kaphatók a Jegymester hálózatában!Észak- és dél – komáromi lakosok kedvezményes jegyeket a Jókai Moziban és a Monostori Erőd jegypénztárában válthatnak. A kőszívű ember fiai – musical

Közzétette: Monostori Erőd – 2017. július 11., kedd

Szólj hozzá!