Sport Dél-komárom 2020. 08. 31.

A megszokott rend szerint folytatják az edzéseket a dél-komáromi karatésok

A vírushelyzet sokak életét megnehezítette. Amint azonban lehetőség nyílt, a Tempo Karate SE sportolói megkezdték a szabadtéri edzéseket. Mivel az időjárás gyakran befolyásolta a munkát, úgy döntöttek, kis létszámú csoportokban, betartva minden biztonsági előírást, teremben folytatják az erősítést.

A karatésok utoljára februárban vettek részt versenyen, azóta az összes megmérettetés elmaradt, ezért a pandémiás időszak alatt a küzdősport tradicionális részével foglalkoztak, olyan gyakorlatokat végeztek, amelyek nem verseny jellegűek, valamint a két napos edzőtábor alatt az övvizsgára készülhettek.Filep Imre, a Tempo Karate SE elnöke elmondta, hogy a vizsga során több résztvevőnek is sikerült magas fokozatokra eljutnia. Egy ember a következő alkalmon már a fekete övért küzd, két résztvevő második kyut szerzett – ami azt jelenti, hogy a közeljövőben ők is megküzdhetnek a fekete övért – illetve a barna övért is többen szerepeltek sikeresen a megmérettetésen, mind a fiatalabb, mind pedig az idősebb korosztályból.

Az övvizsgára való felkészülés idejére a vezetőség egy teljesen szeparált rendszert alakított ki, a szülők és a vizsgára készülő gyerekek, fiatalok nem találkozhattak.

– Nagyon büszke vagyok a szülőkre, hogy megértették, hogy ez mindenkinek a biztonságát szolgálja, és ezt a gyerekek is tudatosították – tette hozzá Filep Imre.
A jövőt illetően sajnos csak találgatni lehet. A Budapest Open elnevezésű verseny, -melyen 70 ország, mintegy 2000 versenyzője vesz részt minden évben-, szeptemberben kerülne megrendezésre, azonban a mester eléggé borúlátó a rendezvénnyel kapcsolatban, véleménye szerint a fennálló vírushelyzet miatt erre a megmérettetésre idén nem kerül sor. Erősen készülnek azonban a magyar résztvevők számára szervezett Tatami Kupára, valamint a Tempo Karate SE is szeretne egy versenyt rendezni az éven. A szervezet tagjai számára nagyon fontos lenne, hogy ott lehessenek a megmérettetéseken, hiszen egy-egy tag korábban évi 20-25 próbatételen is részt vett, s ezek nagyban hozzájárultak a sportolók fejlődéséhez. Megállás azonban nincs, az edzések folynak tovább, bízva abban, hogy belátható időn belül normalizálódik a helyzet.

Szeptembertől a keddi és csütörtöki napokon a kezdőket várják, a magasabb fokozattal rendelkező karatésok edzéseit pedig hétfőn, szerdán és pénteken tartják. Ezenkívül szerdánként „zsákolós pontkesztyűs edzéseken” is részt vehetnek a sportolni vágyók. Az alkalmakra szeretettel várják a jelentkezőket 14 éves kortól.

(komarom.hu)