Régió 2018. 05. 04.

A Pozsonyi Magyar Szakkollégium idén is várja diákok jelentkezését

A Pozsonyi Magyar Szakkollégium felvételt hirdet alapképzésben részt vevő első- és másodéves pozsonyi egyetemi hallgatók és olyan középiskolai tanulmányaikat idén befejező diákok részére, akik hallgatóként fővárosi egyetemen kívánják tanulmányaikat megkezdeni.

A felvételi eljárás kétfordulós, írásbeli és szóbeli részből áll. Jelentkezni az intézmény honlapján megtalálható online kérdőívvel lehet. A kérdőív kitöltése mellett az info@szakkollegium.sk címre motivációs levelet is várnak a jelentkezőktől. A szóbeli fordulókra július 14-én, illetve július 28-án kerül sor.

Milyen lehetőségekkel jár a szakkollégiumi tagság? 

A Szakkollégium egyszerre belvárosi lakhatást biztosító kollégium, diákközösség és oktatási intézmény. A PMSZ tagjai az egyetemi képzést kiegészítő kurzusokon, készségfejlesztő programokon vehetnek részt térítésmentesen.

A felvételire azok jelentkezését várják, akik a hagyományos egyetemi tömegképzésnél többre vágynak, készek fejlődni, az új ismeretek elsajátításába energiát fektetni.

A felvételit sikeresen teljesítő tagok a Szakkollégium Kapucinus utca 5. alatt található belvárosi épületében, kétágyas szobákban nyernek elhelyezést, melyekhez saját fürdőszoba, konyhai rész és gyors internet tartozik.

Az intézmény 2016-ban alakult. Küldetése egy olyan fiatal magyar értelmiség támogatása, melynek egy értékteremtő közösség tagjaivá válnak. A szakkollégiumi programokról és a jelentkezési eljárásról bővebb információk az intézmény honlapján érhetők el.

A felvételi jelentkezési határideje: 2018. június 30.