Régió 2021. 01. 18.

A régió idősotthonaiban is beoltották az alkalmazottakat

A kórházi alkalmazottak beoltása után a komáromi kórház az Egészségügyi Minisztérium rendelkezései alapján folytatta a vakcinák beadását. A múlt héten a régióban található idősotthonok alkalmazottai is megkapták a COVID-19 elleni oltásokat.

„Az oltási tervet Komárom városával együttműködve készítettük elő. Az önkormányzat elkészítette és rendelkezésünkre bocsátotta a régióban működő szociális otthonok dolgozóinak 200 fős listáját. A szervezés és maga az oltás is zökkenőmentesen zajlott” – mondta Miroslav Jaška, a komáromi kórház igazgatója. Hozzátette: annak ellenére, hogy jelenleg számos kórház munkaerőhiánnyal küzd, a komáromi kórház időt talált a szociális otthonok alkalmazottainak beoltására és teljes körű együttműködést ígér az egészségügyi dolgozók oltásával kapcsolatban, az Egészségügyi Minisztérium által meghatározott sorrend alapján.

„Fontos, hogy minél rövidebb idő alatt, minél több érdeklődőt beoltsunk az első vonalban dolgozók közül, hiszen ez az egyetlen módja annak, hogy javítsuk a régió járványügyi helyzetét” – tette hozzá Miroslav Jaška.