Sport 2017. 05. 09.

A Seishin karate klubból 12 fő végzett első helyen

Idén április 30.-án rendezte meg a Seishin Karate Klub Ekecsen a IX. Polgármester Kupa, Nyílt Szlovák Bajnokság Nemzetközi karate versenyt, amely egyben Sosai Oyama emlékverseny is. Sosai Oyama (Kyokushin Karate megalapítója) 23 év hunyt el, ő volt a világszervezet megálmodója, amely jelenleg 100 országban több mint 100.000 tagot számlál. A versenyre közel 180 nevezés érkezett 20 klubból, 2 országból (Magyarország, Szlovákia) ebből 130 kezdő, és 50 haladó kategóriában. A verseny d.e 9.30ó-kor kezdődött a legkisebbek küzdelmeivel három tatamin.

Az ünnepélyes megnyitó pedig pont délben volt, ahol a polgármester úr Polák László megnyitotta a rendezvényt, köszöntötte a megjelent versenyzőket, klubvezetőket, és szülőket. Majd Markovics János a Szlovák Shinkyokushin Karate Szervezet Elnöke megköszönte Polák Lászlónak, hogy évek óta töretlenül támogatja a rendezvény létrejöttét. Külön köszönet mondott még az Arany János alapiskola igazgatóságát, akik szintén támogatják a klub működését. Köszöntötte még a klub edzőjét Hupian Krisztinát aki szintén sokat dolgozott a versenyzők felkészítésében, és nagyon sokat tesz a klub működéséért. Majd ebéd szünet után a nagyobbak küzdelemi kövtkeztek. A verseny alatt színvonalas küzdelmeket láthattunk, külön dicséret illeti a klubvezetőket a felkészítésért. Összesen 46 kategóriában hirdettek győztest. A Seishin karate klubból 12 fő végzett első helyen.

Első helyezettek:

Holub Dániel, Holub Nikol, Hausleitner Mercedes (Keszegfalva)

Végh Sándor (Ekecs)

Forgács Armand, Ürbényi Nóra (Ekel)

Goda György, Szabó Koloman (Nemesócsa)

Czinege Norbert, Almási Orsolya, Farkas Kevin (Dunaszerdahely)

Kovács Tamás (Csallóközaranyos)

Különdíj

A polgármester úr különdíját, a polgármester kupát Kagyerják Tamás (Ekecs) kapta, meg aki nagyon szép eredményeket el mint hazai mint Nemzetközi szinten a 2016-os évben, és jelenleg ő edzi a gyerek csoportot.

Májusban még két megmérettetés lesz, az egyik Vásárúton, a másik pedig Várpalotán.

Sensei Markovics János