Kultúra 2017. 03. 22.

A stressz kezeléséről is tanulhatnak a Selye János Egyetem diákjai

Új tantárggyal bővült a SJE-en az évente megújuló választható tantárgyak kínálata. A 2017-es esztendő nyári szemeszterében „A stressz biológiai alapjai, az eredményesség növelése”, a stressz alapismereteinek elsajátítását elősegítő új tantárgy keretein belül a hallgatók hatékonyabb, egészségesebb, személyiségüknek megfelelő, személyre szabott stresszoldó és stresszkezelő technikák alkalmazását sajátíthatják el az elméleti és gyakorlati oktatás során.

„A stresszel való megküzdésünk sokkal sikeresebb, ha ismerjük a stressz hatását szervezetünkre, és azokat a folyamatokat, amelyek bennünk lejátszódnak. Ezek ismeretében megoldásokat tudunk alkalmazni a hosszantartó stressz káros hatásainak kivédésére – eredményességünk növelésére.”- kezdte bevezetőjét a tantárgy oktatója, Filakovszky János.

Lévai Attila, a Református Teológiai Kar dékánja, felvállalva a kurzus elindítását és megszervezését. köszöntötte az egyetem hallgatóit, a kurzus részvevőit. Köszöntőjében kiemelte, hogy az egyetem névadójának, Selye János születésének 110. évfordulója évében elinduló képzés jól kiegészíti az egyetem más jubileumi rendezvényeit. 

A kurzus előadói között megtalálható Szabó Sándor és Somogyi Árpád professzorok – Selye János egykori PhD. diákjai és munkatársai, Szabó Katalin, a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum főmuzeológusa, és további orvosok és szakemberek: Molnár Ferenc, Gálffy Balázs, Strédl Terézia, Vendégh Lejla.

 

Szólj hozzá!