Mix 2021. 12. 25.

Amikor az izmok válaszolnak…

Ha úgy érzed elakadtál az életedben, a kineziológia lehet a megoldás!

Szlovákiában ötből négy ember nem ismeri a kineziológia módszerét, kuruzslásnak tartják ezt a gyengéd stresszoldó eljárást. Sokan úgy érzik, nem nekik való ez a ”spiri, ezós” dolog. Már pedig a kineziológia alternatív pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, személységfejlesztő módszer, amelynek célja a jelenbeli és múltbeli traumák feldolgozása.  Trenčíková Lenka beavat minket a Three in One Concept – One Brain (Három az Egyben Rendszer – Egy Agy) metódusába, mely bárkinek segíthet, aki elakad élete valamely területén.

A Lenka által immáron 5 éve gyakorolt hivatás a jobb és a bal agyfélteke működését segíti összehangolni. A bal agyféltekénk analizál, elemez, ügyel a részletekre, kritizál, viszont agyunk ezen része félelmeken alapul. A jobb agyfélteke a kreativitás, a művészi képességeink lakhelye, színekkel, szimbólumokkal dolgozik. Az időt viszont a másik féltekével szemben nem érzékeli. Ideális helyzetben a két agyfélteke integráltan működik – erre törekszik a kineziológia tudománya is. „Stresszhelyzetben lekapcsol az előagy, ahol az új alternatívák kerülnének felszínre. Az egészhez a kulcs minduntalan a múltban elszenvedett tapasztalatokban rejlik.” 

Lenka neked is segíthet
Ha elakadtál, a kineziológia lehet a megoldás.

A One Brain módszer a múltban megélt negatív érzelmi stressz alapján oldja fel a fennálló blokkokat. „Amint visszanyerjük választásunk szabadságát, meglátjuk az új megoldásokat és visszatér az önbizalmunk.”

Hogyan is érhetjük el ezt az egyensúlyt? Izomtesztelés útján. Az agyunk ugyanis sejtes memória szinten őriz rólunk minden információt.

„A tesztelt személy kinyújtott alkarjára gyengéd nyomást gyakorolva feltárhatjuk azokat az információkat a tudatos, tudatalatti és sejtes memória szintjeiről, amelyekre szükség van a blokk megtalálásához. Amikor szép dolgokra gondolunk izmaink erősek, feszesek.

Ha viszont rossz hírt közölnek velünk, félő hogy összeessünk, ilyenkor ugyanis a stressz hatására az izmok elgyengülnek.”

Lenka sok évvel ezelőtt egy olyan élethelyzetben találta magát, melyből nem látta a kiutat.

„Miért pont velem történnek ezek a dolgok? Folyamatosan ez visszhangzott a fejemben.

Akkor még nem tudtam, hogy ezek kellettek ahhoz, hogy változtassak a gondolkodásomon, a szokásaimon. Mindenekelőtt közelebb kellett kerülnöm önmagamhoz. Mivel saját bőrömön tapasztaltam, mennyire jó hatással van rám a kineziológia, jött egy sugallat, hogy megfelelő odafigyeléssel és empátiával én is képes lehetek rá, hogy másokon segítsek.” 

Izomtesztelés
Izomtesztelés útján 7 generációra visszamenőleg is vizsgálhatóak a traumák.

A fiatal lány Komáromi Kineziológiai Centrumban, Gróf Zsuzsannánál, majd Dr. Simon Katalintól tanult Budapesten. Anastazya Wada, a Three in One Concept elnökének mentorálásával mélyítette el igazán a tudását. Három éve az Ugorj a békákkal oktatói tanfolyamán, legújabban pedig a Bach virágterápia kapcsán tanácsadói ismereteket szerzett.

„Empátia, elszántság, gyakorlás és tanulási hajlandóság nélkül az elmélet kevés lenne. Ez egy életre szóló tanulás!” Kezdetekben kimondottan a családján, barátain gyakorolt. „Nyilván a családommal elfogult vagyok, ismerem az életüket, az érzéseiket. Emiatt az oldás folyamán sokkal jobban oda kell figyelnem, hogy a folyamat általuk vezetett maradjon. Bevallom, nem könnyű feladat, de természetesen bármikor foglalkozom velük is.”

Vannak, akik külső szemlélőként misztikus jelenségnek látják ezt a területet, ám a tévhitek ellenére semmilyen spirituális dologra nem kell gondolni. „Ez nem egy vallás, ami üdvözülést kínál a hitért cserében. Elengedhetetlen azonban bízni benne, ennek hiánya ugyanis meggátolhatja az oldás pozitív tapasztalásait.

Rengeteg pozitív visszajelzés érkezik arról, hogy végre találtak egy olyan eljárást, amiben nem kellett csalódniuk, ami meghozta számukra a jótékony változást.”

Hogyan kell elképzelni egy oldás folyamatát? 

  • Egy kezelés 1,5-2 óráig tart. Általában 2-3 alkalom után teljes mértékben feloldható az adott blokk. Pánik és fóbiák esetén ez a folyamat hosszabb.
  • Az oldás mindig egyéni!
  • Az emberek többnyire meghatározott problémával érkeznek, az első 15-20 percben a fókusz megkeresésére összpontosítunk. Ehhez 1-2 mondatos pozitív célt tanácsos megfogalmazni.
  • Kineziológiai izomteszteléssel a testet is bevonjuk a folyamatba. Megmutatom az izomtesztelés működését, utána elvégezzük az előzetes kiegyensúlyozás lépéseit. 
  • Közösen meghatározzuk a probléma jelenben fennálló érzelmi hátterét, és ha szükséges, néhány korrekciós gyakorlatra is sor kerül – így az oldást a múltban tudjuk folytatni.
  • A problémáink gyökere minden esetben a múltban keresendő! Előfordul, hogy egészen fogantatásig kell visszamenni, esetleg generációkon át visszanyúló ügyet kell megoldani. Nem csoda, hiszen a sejtmemória egészen 7. generációig visszamenően képes emlékeket raktározni.
  • Fontos! Az oldás során mindvégig tudatosak maradunk, nem kerülünk hipnózis állapotába!
  • A cél, hogy végül a negatív érzelmi töltet 0%-ra csökkenjen, a pozitív viszont 100%-osan felszínre törjön.

„Volt már rá példa, hogy olyan férfi jelentkezett be, akit a felesége beszélt rá, mert ‘problémák vannak vele’.

Aztán persze gyakran találkozom a ‘nekem ne mondja meg senki, mit csináljak!’-elv mentén élőkkel is.

Mindenesetre, ha feszültek, stresszesek vagyunk, úgy érezzük, nem tudunk segíteni magunkon, érdemes tenni egy próbát.” Akár kapcsolatbeli, párkapcsolati, vagy munkaügyi gondok jelentkeznek, vagy bármilyen más, kilátástalan élethelyzetbe kerülünk, a kineziológia segíthet megtalálni a kiutat. Érzelmi és testi fájdalmak, bőrproblémák, függőségek, kényszeres viselkedés, félelmek, szorongások, gátlásosság, kimerültség esetén is bátran fordulhatunk kineziológushoz. „Mi soha nem a tünetet oldjuk, hanem a stressz oldására koncentrálunk.”

Az ajtó a gyermekek előtt is nyitva áll… ha ők is szeretnének együtt dolgozni. Koncentrációs, alvási, tanulási, beilleszkedési gondokkal, vagy egyéb viselkedési zavarokkal küszködő gyermekek és szülők egyaránt felkereshetik Lenkát. Legyen szó szorongásról, táplálkozási nehézségről, ágyba vizelésről, széklettartási gondokról, esetleg írással, olvasással, számolással kapcsolatos fennakadásokról. Természetesen ilyenkor a szülő is kulcsfontosságú a folyamatban és vállalnia kell azt, hogy szükség esetén bekapcsolódik. „Gyakran előfordul, hogy a gyermek tiltakozik. Ilyenkor rendkívül hasznos, ha a szülő jön oldásra, így jobban el tudja fogadni a gyermekét olyannak, amilyen.”

Az Ugorj a békákkal gyermektanfolyamon 6-15 éves gyerekek akár csoportosan is részt vehetnek és már egészen kicsi korban elindulhatnak az önismeret útján.

„Játékos formában segítünk, hogy könnyebben menjen a tanulás, és magabiztosabbak, nyitottabbak legyenek a gyerekek. A foglalkozás támogatja a helyes énkép, valamint az önértékelés kialakulását.”

Mindannyian a saját életünkért vállalunk felelősséget, a kineziológus „csupán” végigkísér a folyamaton.  Ha pedig jól csináljuk, a sikerélmény nem marad el egyik részről sem. Lépj Te is a megoldás útjára Lenkával!