Sport 2016. 07. 06.

Aranyérmesek lettek a komáromi vízipólós kissrácok

Aranyérmet hozott haza az észak-komáromi KVP Vízilabda Klub U11-es csapata az Érsekújvárban megrendezett barátságos vízilabda tornáról, július 2-án, szombaton. A srácok edzője ez év elejétől Gergely Mihály, sokszoros szlovák válogatott.

Mihály – aki egyébként a kétszeres olimpiai bajnok Gergely István öccse – szintén szép vízipólós karriert futott be. Sokszoros szlovák válogatott, 15 évig légióskodott külföldön olyan csapatokban, mint a francia Olympic Nizza és Marseille, a magyar Honvéd és Újpest, illetve a görög Panioniosz, akikkel a LEN-Kupa döntőjéig vitték.

Ez év elején kezdett el foglalkozni a vízilabda klub utánpótlás csapatával, a 11 éves illetve attól fiatalabb gyerkőcökkel. Azóta szemmel látható a fejlődés: a srácok egyre jobb helyezéseket érnek él.

„Úgy érzem, jó úton haladunk – mondta el lapunknak az új edző. – Az érsekújvári tornát június végén egy ötnapos vízilabda torna előzte meg Pöstyénben (június 22-26), ahol kilenc mérkőzésből ötöt megnyertünk, egyet döntetlenre vívtunk, de a maradék három meccsen is csak pár góllal kaptunk ki. Például az egyik csapat, aki egy góllal megvert minket, az a tavalyi bajnok Slavia Eperjes volt.”

Az élet a nyári szünetben se áll meg az U11-es csapat számára: Mihály augusztus 15-19 között edzőtábort szervez számukra a szőnyi WF Szabadidők Parkban. (A parkban minden nyáron folynak úszótáborok gyermekeknek, de póló tábor most első ízben lesz.)

„Egyúttal szeretném felhívni a figyelmet klubunk következő akciójára is – teszi hozzá az edző – hogy augusztus 20-án Nemzetközi Vízilabda Tornát rendezünk az (Észak-)Komáromi Termálfürdőben”.

Az érdeklődő szülők a következő telefonszámon érhetik el Gergely Mihályt: 0907 714 294