Sport 2016. 07. 07.

Európa bajnokságra készülnek a Komáromi Kajak-Kenu Klub juniorjai

Jövő héten, 2016. július 14-17. között kerül sor a junior kajak-kenu Európa-bajnokságra a bulgáriai Plovdivban. (Ifjúsági és U23 Gyorsasági Európa-bajnokság). A Komáromi Kajak-Kenu Klubot négy kenus, és három kajakos fiatal képviseli. 

Először történt (Cseh)Szlovákia történelmében, hogy olyan Kenu 4-es képviseli országunkat az Európa-bajnokságon, amelynek minden tagja komáromi.

Sykora Samuel – Banai-Tóth István – Zilizi Richard – Koczkás Dávid C4-es reményteljesen fejlődik, egyre komolyabb eredményeket érnek el – mondja edzőjük, Koczkás Olivér, akinek fia is ott evez a kenuban. –  A srácok 16-17 évesek, azonban Plovdivban 17-18 évesekkel versenyeznek majd, igen erős mezőnyben. Számunkra már az hatalmas siker, hogy kijutottunk egy ilyen komoly versenyre, és nagyon elégedettek leszünk, ha a döntőben végezzük.”

A fent említett C4-es 500 méteren indul. Ezen kívül Sykora Samuel C2-esben is indul 1000 méteren, párja a trencséni Lutaš Jakub lesz.

Petrušová Mariana - Fotó FB
Petrušová Mariana – Fotó FB

A komáromi kajakos lányokat a klub egyik kiemelkedő tehetsége, Petrušová Mariana képviseli. A több számban is induló versenyző edzője Polhammer László.

Az idősebb korosztályból pedig Botek Ádám (edző: Likér Péter) és Szokol Daniel (edző: Dosúdil František) áll majd a startvonal mögé K2-ben, 200 méteren.

A fiatal sportolók július 12-én repülnek Plovdivba, Dosúdil František és Koczkás Olivér edzők, valamint az elsősorban családtagokból álló rajongói klub kíséretében.

Sok sikert kívánunk, mindent bele!

HDA