Mix 2018. 07. 03.

Arcfestés, ugrálóvár, trambulin és vattacukor az új játszótér megnyitóján

Igazi közösségi összefogás eredményeként kapta ajándékba a város a „méhecskés” játszóteret, amely a Megyercsi utcán épült fel. Július 7-én kerül sor a hivatalos átadóra, ahol több program és ajándék várja az érkezőket.

Szombaton 10 órakor adják át hivatalosan a Žihadielko játszóteret, amelyet a város a lakosok szavazatainak köszönhetően az egyik áruházlánc versenyén nyert. A közel 70 ezer eurós játéksziget avatásán az áruház képviselője egy kulcsot ad át szimbolikusan a város polgármesterének, Stubendek Lászlónak.

A nap folyamán több program várja az érdeklődőket, számos versenybe lehet bekapcsolódni a gyerekeknek. Kézműves foglalkozások, arcfestés, hatalmas ugrálóvár és trambulin mellett ingyen kapnak a gyerekek vattacukrot és különböző frissítőket. A kisgyermekes családoknak pelenkázót is biztosítanak. Lehet fotókat készíteni egy Maja a méhecske-fal előtt, de a rajzfilm ismert figurája is jelen lesz. A délelőtt tíz órától kezdődő átadó programjai este hatig várják az érdeklődőket.

Az új játszótér közvetlen szomszédságában a focipálya aszfaltfelülete is megújul a közeljövőben, hiszen a képviselő-testület a legutóbbi ülésén hagyta jóvá az ehhez szükséges 12 ezer eurós pénzösszeget. A most elfogadott tételek közt további játszóterek kialakítása is szerepel, így Komáromban idén összesen több mint fél millió euró értékben valósulnak meg játszótérrel kapcsolatos fejlesztések, melynek jelentős része uniós támogatás, szponzori ajándék, de nagy részben a város költségvetésében elkülönített összeg.

 

A képgaléria a közel kész állapotban lévő Žihadielko játszótérről IDE kattintva tekinthető meg.