Mix 2021. 08. 09.

Átadták Komáromnak a harmadik Žihadielko játszóteret

Péntek délután (augusztus 6.) a LIDL vállalat képviselete és a kivitelező cég hivatalosan is átadta Komárom városnak a harmadik méhecskés játszóteret. A játszótér szimbolikus kulcsát Keszegh Béla polgármester vette át.

Az önkormányzat az alapok kiépítésén túl a környék rendbe tételét vállalta magára. További padok és kukák kerülnek kihelyezésre, a lakosok kérése alapján a régi játékok egy része is vissza lesz helyezve és egy kültéri pingpong asztallal is bővül a játszótér környezete. A járda mentén új közvilágítás lesz kialakítva, ezzel fokozva a közbiztonságot.

A méhecskés játszótér hivatalos üzembe helyezésére várhatóan augusztus 12-én kerül sor. A LIDL vállalat (a járványügyi helyzetre való tekintettel) jelenleg nem tervez ünnepélyes átadót , de a későbbiekben szeretnék egy nagyobb szabású programmal pótolni azt, a megszokott formában.

Komárom város, jó idő esetén augusztus 13-án, pénteken délután 16 órától a helyszínen vendégül látja majd a szavazásban részt vevőket, hogy megköszönje a kitartó szervezést és buzdítást. Meglepetések és apró finomságokkal várják a gyerekeket, miközben elsőként veszik majd birtokba az új játszóteret.

A LIDL nyereményjátékában megnyert, legújabb Žihadielko játszótér a Komenský Utcai Szlovák Tannyelvű Általános Iskola közelségében, a Komenský utca és a Tél utca között található.

(Komárom Város Facebook oldal)