Mix 2020. 06. 09.

Az elmúlt 110 év legnagyobb beruházása a Selye János Gimnáziumban

Az ebben a tanévben folyó beruházás a gimnázium elmúlt száztíz évének legnagyobb építkezése. Évek óta szerettük volna a felújítást, már 2008-ban és 2009-ben is pályáztunk egy uniós projektre, végül Nyitra megye közgyűlése 2017 őszén fogadta el a felújításra vonatkozó tervezetet és sorolta be a tőke jellegű kiadások közé. A közbeszerzést Nyitra megye hirdette meg, a Graphite kft., Bartal Zoltán tervei alapján. A területet 2019. május 29-én adtuk át a Darton kft.-nek, Šimon Péter ügyvezető igazgatónak, a közbeszerzés nyertesének. A műszaki felügyelő Szegi Dénes mérnök, iskolánk volt diákja, aki egész évben felügyeli a helyszínen elvégzett munkát. A tervek szerint a munkálatokat 2020. augusztus 15-én fogják befejezni. Megújul a világítás, korszerűsödik a fűtésrendszer, kicserélik az ablakokat, restaurálják a stukkókat, illetve hőszigetelik a tornatermet.

Az építkezést, tehát a munkálatokat teljes egészében Nyitra megye finanszírozza, az összköltség 1 717 519,85 euró.

Az, hogy kiérdemeltük Nyitra megye támogatását, annak köszönhető, hogy gimnáziumunk az elmúlt három évben mindig az első helyen végzett a tanulmányi versenyeken elért eredmény alapján, míg a sporteredmények alapján a második-harmadik helyen végeztünk 96 iskola közül. Idén 136 diákunk érettségizett, de a szeptemberben érkező diákok száma is Nyitra megye döntése értelmében 100, a diáklétszám minimális mértékben változik, tehát a fejlődés fenntartható.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a megye volt és jelenlegi képviselőinek, a megye elnökének, alelnökeinek, a megyei hivatal munkatársainak, a régió volt parlamenti képviselőjének, hogy pártállástól függetlenül támogatták a Selye János Gimnázium felújítását.

Június 9-én Csenger Tibor, Nyitra megye alelnöke meglátogatta a Jókai Színházat majd a Selye János Gimnázium vendége volt.

Gimnáziumunk örömmel fogadta őt, hogy megtiszteli iskolánkat. Andruskó Imre, igazgató bemutatta a gimnáziumot, a szaktantermeket, a folyosó faliújságain szereplő díjnyertes diákokat, a nagymúltú Gimisz egy-egy darabját a büfé melletti plakátokon, a multifunkciós sportpályánkat. Vendégünk nagy figyelemmel kísérte sikereinket és megtekintett az építkezést.

A beszélgetés végén megígérte, hogy továbbra is segíteni fogja iskolánkat, ha bármi kérdés, észrevétel lenne, csak küldjük el, és biztos foglalkozik majd vele.

(Králik Zsuzsanna)