Mix 2020. 08. 28.

Čaputová elnök asszony az online térben tartotta meg találkozóját Komárom polgármesterével

Csütörtök (augusztus 27.) délelőtt Zuzana Čaputová elnök asszony videó híváson keresztül beszélt Keszegh Béla polgármesterrel. Sajnálja, hogy el kellett halasztani a komáromi látogatást, amelyre egy későbbi időpontban sor kerül. A pozsonyi vírushelyzetre való tekintettel szeretne felelősen cselekedni, ezért mondta le a Nyitra megyében tervezett látogatásait.

Čaputová elnök asszony érdeklődött a vírushelyzettel kapcsolatosan a Komáromi járásban, mennyire hatékonyak az állami szervek a segítségben, miként lehetne hatékonyabbá tenni a védekezést. Keszegh Béla polgármester a több észrevétel mellett jelezte, hogy a központi szerveknek jobban figyelembe kéne venni a helyi adottságokat, mint például Komáromban a határátlépést, amely korlátozása sok család életét érinti.

A beszélgetés végén Čaputová elnök asszony jelezte, hogy lehetőség szerint sor kerül a találkozóra, ahol elsősorban környezetvédelemmel kapcsolatos ügyek lesznek napirenden a járás polgármestereivel, de a régió közlekedési problémáiról is szeretne tájékozódni, különös tekintettel az elkerülőút kérdésére.

(komarno.sk)