Régió 2012. 01. 05.

Az összefogás ereje-Győzött a dél-komáromi Gesztenyés ovi

Az intézmény benevezett a vízmegtakarítás.hu honlapon indított “Nagy Óvodasegítő Akció“-ba, ahol az ovit kedvelő emberek – szülők, volt óvodások és azok szülei, óvónők, ismerősök szavazhattak az interneten keresztül kedvenc óvodájukra. Az országos megmérettetésben közel hétszáz intézmény vett részt. A dél-komáromi Gesztenyés Óvoda 23688 szavazattal végzett az első helyen.

Dr. Halászné Szeder Anikó óvodavezető elmondta: a támogatók figyelmének, a városi összefogásnak és sok-sok lelkes szervezőnek köszönhető a győzelem. A közösségi portálokon keresztül eljutott az ovi kérése az ország más településeire is, sőt még külföldről is rendszeresen szavaztak volt óvodásaik. Az óvodavezető ezúton is köszöni minden kedves szavazó segítségét, amellyel víztakarékos eszközökhöz juttatták az óvodát!

A cég képviselője már január első munkanapján felvette a kapcsolatot az óvodával. Egyenlőre a csapok típusának felmérése folyik, ezt követően kerülnek beszerelésre az eszközök, amelyek segítségével egyharmadára lehet csökkenteni pl. a kézmosásnál felhasznált víz mennyiségét. Ez csökkenti a vízszámlát és így az intézmény fenntartási költségeit.

Nagyon lényeges szempont az is, hogy az eszközök használatáról a gyermekeket is tájékoztatják. Az, hogy a gyermekek ismerjék a víz, mint természeti kincs gazdaságos felhasználásának fontosságát, a környezeti nevelés alapvető eleme.

(forrás: komarom.hu)

 

Szólj hozzá!