Város Dél-komárom 2022. 10. 28.

Országosan is egyedülálló a Gesztenyés tanösvény

Hazánkban eddig elsőként óvodai tanösvénnyel gazdagodott a Gesztenyés Óvoda. A csütörtöki átadón, – melyen részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium államtitkára, dr. Molnár Attila, Dél-Komárom polgármestere, Vajda Bence, Hajnal Dóra, Horváth Zsolt önkormányzati képviselők, a dél-komáromi óvodák vezetői, munkatársai-, elsőként dr. Halászné Szeder Anikó intézményvezető köszöntötte a megjelenteket és a gyerekeket. Kiemelte, a Gesztenyés tanösvény ötlete egy régóta dédelgetett álmuk volt, hogy a gyerekek jobban megismerjék közvetlen és tágabb természeti környezetüket.

Dr. Molnár Attila polgármester kiemelte, az összefogás legjobb példája a most átadott tanösvény, ha közösség egy célért összefog és együtt valósít meg célokat, ez tiszteletreméltó és csak köszönet jár érte. Az önkormányzat az intézményi struktúrát tekinti elsődlegesnek, főleg ebben a nehéz helyzetben. Heteken belül elkezdődik a Gesztenyés Óvoda teljes felújítása, energetikai korszerűsítése, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében, az intézményfelújítási program tehát folytatódik-zárta gondolatait a városvezető.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő köszöntőjében hangsúlyozta, büszkék vagyunk arra, hogy a komáromi Gesztenyés Óvodának az országban először jutott eszébe, először tervezte meg és az országban először valósította meg a tanösvényt.

A Gesztenyés tanösvény az óvoda munkatársainak összefogásával jött létre, a Tesco pályázatának, a Független Civilek Komáromért Egyesület és az óvoda alapítványának támogatásával. Az állomás elemeit helyi vállalkozók bevonásával készítették el, a tervezést Lovászné Vass Andrea óvodapedagógus végezte kivitelezést pedig az óvoda kertésze, Váradi Lajos. A Zöld Óvoda és Madárbarát Óvoda címet is birtokló Gesztenyés Óvoda most átadott interaktív, 18 állomásból álló tanösvénye segítségével az ovisok könnyebben, játékos formában jutnak új ismeretekhez és egyúttal a képességeiket is fejleszti.

(Forrás: komarom.hu)