Város Dél-komárom 2024. 02. 13.

Tornaszoba is épül a dél-komáromi Gesztenyés Óvodában

A város önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. Az elnyert mintegy 500 millió forintból a Gesztenyés Óvoda infrastrukturális fejlesztését tervezik.

Az óvoda bővítése és energetikai korszerűsítése révén Dél-Komárom az óvodai szolgáltatás színvonalának emelését tűzte ki célul. A projekt általános célja az esélyegyenlőség figyelembevételével az egészséges környezet és a hatékony óvodai nevelés-gondozás infrastrukturális feltételeinek javítása – olvasható a sajtóanyagban.

A pályázat közvetlen célja az óvoda infrastruktúrájának fejlesztése és az épület energetikai korszerűsítésének megvalósítása. Ennek keretében új tornaszoba, szertár, mosdó, fejlesztő helyiség, elkülönítő szoba és óvodatitkári helyiség épül, továbbá tetőcsere, napelemes rendszer kiépítése, külső hőszigetelés és nyílászáró csere valósul meg.

Emellett az intézmény akadálymentesítését is elvégzik a szakemberek, beleértve az akadálymentes bejárat és mosdó kialakítását, valamint az akadálymentes folyosó létesítését. A beruházás részeként tornaszobai és fejlesztőeszközök, valamint bútorok is beszerzésre kerülnek.

A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló beruházás várhatóan a jövő év tavaszára fejeződik be.